Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sevilla potřetí v řadě podlehla Alavési a na výhru venku čeká už šest ligových utkání

Carlos Vicente poslal Alavés proti Sevilel do vedení.
Carlos Vicente poslal Alavés proti Sevilel do vedení.JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Sevilla poprvé ve své historii podlehla Alavésu třikrát v řadě a v šestém kole LaLigy tak navázala na dosavadní nepřesvědčivé výkony z úvodu nového ročníku. Zároveň venku nevyhrála už šest zápasů v řadě.

Alavés – Sevilla 2:1

Domácí začali dobře a v 17. minutě se ujali vedení, když Carlos Vicente vstřelil svůj druhý gól v sezoně. Náskok se málem zdvojnásobil o pouhé tři minuty později, Toni Martínez ale se svým střeleckým pokusem neuspěl. V polovině prvního poločasu sice Alavés skóroval podruhé, tentokrát však branka pro ofsajd uznána nebyla.

Saúl Níguez měl těsně před hodinou hry příležitost na vyrovnání, ale poté, co ho v pokutovém území našel Dodi Lukebakio, usměrnil svůj střelecký pokus přímo do připraveného Antonia Sivera. Nevyužitá šance byla vzápětí potrestána, když Carlos Martín při svém prvním startu za Alavés vstřelil svou premiérovou branku v LaLize.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Když domácí v závěru polevili v koncentraci, Lukebakio krásnou střelou do dolního rohu branky zajistil hostům alespoň snížení – a Alavés poprvé v tomto ročníku doma inkasoval. Navzdory tomu se svěřencům trenéra Luise Garcíi podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce a natáhnout domácí ligovou neporazitelnost na sedm zápasů.

Tabulka LaLigy