Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Sociedad potvrdil, že na Gironu umí, těsné prohře Katalánců nezabránil ani Krejčí

Mikel Oyarzabal rozhodl hlavou o vítězství Realu Sociedad v Gironě.
Mikel Oyarzabal rozhodl hlavou o vítězství Realu Sociedad v Gironě.ALEX CAPARROS / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Real Sociedad v sobotu večer v LaLize potvrdil, že se mu proti Gironě daří. Na Estadio Municipal de Montilivi vyhrál 1:0 a prodloužil sérii neporazitelnosti ve vzájemných duelech již na devět soubojů v řadě. Ladislav Krejčí odehrál za Katalánce kompletních 90 minut.

Girona – Real Sociedad 0:1

Úvod utkání byl poměrně nenápadný a bylo vidět, že oba týmy se dostávaly do hry pomalu. První větší šanci měli hosté, když si Orri Óskarsson našel prostor ve vápně, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Islandský útočník dostal šanci na reparát těsně před půlhodinou hry, ale v rozhodující chvíli po skvělé přihrávce Braise Méndeze mířil nepřesně.

Real Sociedad nadále stupňoval tlak a za své snažení byl krátce před koncem úvodního dějství odměněn. Mikel Oyarzabal se po centru Andera Barrenetxea dostal do zakončení v malém vápně a hlavou otevřel skóre. Druhý poločas začal rovněž tlakem Realu Sociedad, který se po hodině hry pokusil dvojím střídáním otupit trenér Míchel.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Přestože Girona měla následně míč častěji ve svém držení, s vytvářením šancí už to bylo slabší. Hosté si byli vědomi svého náskoku a více se zaměřili na defenzivu. Nakonec měl brankář Realu Sociedad Álex Remiro přeci jen práci, ale prudkou hlavičku Christhiana Stuaniho dokázal zlikvidovat.

Jako další zahrozil Arnaut Danjuma, který se prokličkoval do pokutového území, ale místo přihrávky na Stuaniho se chybně rozhodl pro střelu z velkého úhlu. Real Sociedad tak po špatném začátku sezony zabral a posunul se na 11. místo v LaLize o skóre před 13. Gironu – oba celky mají 12 bodů.

Tabulka LaLigy