Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid napravil zaváhání z prvního kola, doma si poradil s Valladolidem 3:0

Federico Valverde slaví gól do sítě Valladolidu.
Federico Valverde slaví gól do sítě Valladolidu.PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Real Madrid si připsal první vítězství v novém ročníku LaLigy, když na Santiago Bernabéu zvítězil 3:0 nad Valladolidem a udobřil si fanoušky po úvodní remíze s Mallorkou. Bílý balet zároveň prodloužil svou neporazitelnost ve španělské nejvyšší soutěži na 29 zápasů. První gólovou trefu v LaLize si připsal mladý talent Endrick.

Real Madrid – Valladolid 3:0

První poločas přinesl jen velmi málo šancí, přičemž tu největší měl Kylian Mbappé. Ten donutil po 10 minutách hry k dobrému zákroku gólmana Karla Heina, jenž je ve Valladolidu na hostování z londýnského Arsenalu. Hostující celek měl v prvním poločase dobrou příležitost skórovat, když se Darwin Machís uvolnil na hranici pokutového území, nicméně jeho střela byla zblokována.

Fotbalisté madridského celku byli zjevně zklamaní ze svého výkonu v prvním poločase, a proto do druhého dějství vkročili intenzivněji. Nejdříve Heinovu pozornost otestoval Arda Güler, jehož pokus v síti Valladolidu sice neskončil, nicméně o chvíli později se za domácí trefil Valverde, jehož sražená střela z přímého kopu skončila v síti estonského brankáře. Hosté byli však nadále ve hře a střídající Raúl Moro se kolem 60. minuty téměř okamžitě mohl prosadit, ale ze slibné pozice mířil nad.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V polovině druhého poločasu Güler znovu prověřil Heina, jenž jeho střelu úspěšně vyboxoval. Domácí se viditelně snažili hledat Mbappého, jeho další střelecký pokus ale zlikvidoval skvěle chytající Hein.

Střídající Brahim Díaz v závěru utkání zdvojnásobil nádhernou střelou náskok Madridu a prosadil se také Brazilec Endrick, když nachytal hostujícího gólmana střelou na přední tyč. Svěřenci Carla Ancelottiho si tak připsali první ligové vítězství v nové sezoně, zatímco Valladolid odjíždí domů s prázdnou a od roku 2008 tak nadále čeká na vítězství proti španělskému gigantovi.

Další výsledky LaLigy