Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid cílí na další mladou hvězdu. Argentinec Mastantuono je v hledáčku skautů

Mastantuono by se brzy mohl přesunout do Evropy.
Mastantuono by se brzy mohl přesunout do Evropy.AFP
Real Madrid se v posledních letech specializuje na podepisování talentovaných jihoamerických hráčů, kteří se časem mění v hvězdy klubu. Vinícius Júnior (24) a Rodrygo (23) jsou tím nejčerstvějším důkazem. Oba Brazilci už mají na kontě dvě trofeje z Ligy mistrů a v plánech trenéra Carla Ancelottiho (65) jsou bezpochyby klíčovými hráči. V Madridu mají zálusk i na argentinský talent Franca Mastantuonoa, ten je v šestnácti letech hvězdičkou A týmu River Plate.

Aktuálně se na scénu dere mladý klenot z Brazílie Endrick, o své místo v sestavě bude bojovat ve hvězdami nabité ofenzivě, které velí Kylian Mbappé. Po překonání 106 let starého rekordu, kdy se stal nejmladším střelcem v historii Palmeiras, se po dvou letech čekání plnohodnotně stává hráčem úřadujícího šampiona La Ligy. Smlouvu s klubem podepsal již v červnu roku 2022, musel ale – stejně jako Vinícius a Rodrygo – čekat na dovršení plnoletosti. 

V Argentině zatím roste další fotbalová naděje. Šestnáctiletý Mastantuono si za necelou sezonu vydobyl status vycházející hvězdy a stal jedním z největších pokladů legendárního argentinského klubu River Plate. Ofenzivní mág, který má výborné zakončení, skvělé technické dovednosti a ví, jak si prošlápnout cestu skrze obranu, nastoupil za A tým do 21 zápasů, v nichž nasbíral tři góly a asistenci.

Real Madrid si je jeho kvalit vědom a zvažuje, po vzoru Endricka, argentinského hráče odkoupit. Zájem o něj mají od zimního přestupového období, opakovaně za hráčem vyslali své skauty, stejně jako Chelsea či PSG. V River Plate má výstupní klauzuli v hodnotě 45 milionů eur. Los Blancos by zatím nechali Mastantuona na ročním hostování na El Monumental, jednání stále probíhají.

Fotbalové přestupy ONLINE