Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osasuna šokovala Barcelonu, favoritovi připravila první prohru sezony. Zářil Budimir

Aktualizováno
Osasuna zapsala cennou výhru.
Osasuna zapsala cennou výhru.Juan Manuel Serrano Arce / Getty Images via AFP
Fotbalisté Barcelony v osmém kole LaLigy poprvé zaváhali, když na hřišti Pamplony prohráli 2:4. Výhru domácích dvěma góly řídil Ante Budimir. Getafe porazilo Alavés 2:0 a připsalo si první výhru v tomto ročníku. Branky vstřelili Mauro Arambarri (28) a Luis Milla (29).

Osasuna – Barcelona 4:2

V Pamploně se v 18. minutě domácí Zaragoza u postranní čáry zbavil Koundého a přesným centrem našel hlavu Budimira, který otevřel skóre. O deset minut Zaragoza převzal průnikovou přihrávku Ibáňeze, uprchl obráncům Barcelony, kličkou oklamal brankáře Peňu a skóroval do odkryté branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Barcelona snížila v 53. minutě zásluhou branky Víctora, jenž skóroval v La Lize vůbec poprvé. Brankář Pamplony Herrera nejprve chyboval v rozehrávce a krátce na to jej z dálky se štěstím soupeř prostřelil.

Osasuna si vzala dvougólové vedení zpět v 72. minutě. Po Domínguezově faulu na Budimira ve vápně sám chorvatský útočník proměnil nařízenou penaltu. Pět minut před koncem zvýšil na 4:1 střídající Bretones. V 90. minutě zpečetil konečný výsledek Yamal. Barcelona je první s 21 body, čtyři před druhým Realem Madrid, který má zápas k dobru a v neděli se utká s městským rivalem Atlétikem.

Tak skóroval Zaragoza.
Tak skóroval Zaragoza.Opta by Stats Perform

Getafe – Alavés 2:0

Skóre otevřel ve 42. minutě z přímého kopu Arambarri. Střela uruguayského záložníka se odrazila od hlavy jednoho z hráčů ve zdi do protipohybu brankáře Sivery. Arambarri se prosadil podruhé za poslední čtyři utkání, před tím čekal na přesnou trefu 66 ligových zápasů. První tříbodový zisk domácím pojistil v 57. minutě z penalty Milla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Alavés prohrál podruhé za sebou a je osmý. Getafe posunula první výhra na 14. místo neúplné tabulky.

Vallecano – Leganés 1:1

Domácí sice šli do vedení už v osmé minutě zásluhou Sergia Camella, avšak po trefě Juana Cruze nakonec došlo na remízu. Ne úplně překvapivou, oba týmy se totiž v nerozhodných výsledcích poslední dobou vyžívají. Vallecano remizovalo potřetí v řadě, Leganés podruhé.

Real Sociedad – Valencia 3:0

Real šel do vedení v osmé minutě zásluhou Kuba a další dvě branky přidal v 80. a 92. minutě Oskarsson, jenž v létě přišel z FC Kodaň a v předkole Konferenční ligy nastoupil do obou zápasů proti Baníku Ostrava. Islandský útočník se po přestupu trefil vůbec poprvé.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Real Sociedad uspěl po šesti soutěžních zápasech. V lize zvítězil pouze ve druhém kole na půdě Espaňolu Barcelona (1:0) a ve středu odstartoval své působení v Evropské lize remízou 1:1 na půdě Nice. V rámci druhé nejprestižnější evropské soutěže klub z Baskicka 7. listopadu přivítá také Viktorii Plzeň.

Tabulka LaLigy