Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Očekávané gólové hody se nekonaly. Barcelona doklopýtala k bezgólové remíze s Gironou

V utkání nakonec gól nepadl.
V utkání nakonec gól nepadl.AFP
Barcelona nedokázala ve 28. kole La Ligy zdolat sympaticky hrající Gironu, s níž na vlastním stadionu remizovala 0:0. Při střetu druhé a čtvrté nejlepší ofenzivy soutěže byli k přesnému zásahu blíže favorizovaní Blaugranas, avšak v zakončení jim často chyběla potřebná přesnost i štěstí. Útočit se pokoušeli také hosté, a když krátce po změně stran neproměnil obrovskou šanci Taty Castellanos (24), bylo rozhodnuto.

Hosté si na půdě slavného katalánského rivala od začátku zahrávali s ohněm. Nejprve po katastrofální rozehrávce defenzivy těsně přestřelil Robert Lewandowski a následně vlastního gólmana ohrozil nepovedenou malou domů Santiago Bueno. Obě kritické chvíle ale outsider přežil a postupem času se dostal do zápasu. Útočné choutky měl zejména agilní Castellanos, jenž byl u všech náznaků hostujících příležitostí.

Gól nedal ani Robert Lewandowski.
Gól nedal ani Robert Lewandowski.Opta by Stats Perform / AFP

Oproti úvodu o poznání ostražitější obrana pustila Barcelonu do další šance až ve 37. minutě, kdy přízemní rohový kop nasměroval mezi tři tyče Araújo. Paulo Gazzaniga ale vytáhl senzační zákrok a alespoň dle názoru rozhodcovského týmu ikonického Antonia Matea Lahoze udržel balon před brankovou čarou.

Utkání Barcelona – Girona 0:0

Ačkoliv domácí fotbalisté začali ihned po návratu z kabiny utahovat šrouby a zatlačili soupeře, v 55. minutě se vyřítil na Marca-Andrého ter Stegena tandem Castellanos – Viktor Cygankov. První jmenovaný odmítl využít služeb ukrajinského kolegy a rozhodl se zakončovat sám, tváří v tvář německému čaroději ale trestuhodně minul pravou tyč.

Skomírající favorit na podobnou příležitost marně čekal, sám navíc opět mohl inkasovat, když Araújo takřka srazil do vlastní sítě střílený centr z levé strany hřiště. Blaugranas rozjeli svá ofenzivní kola až v závěrečné čtvrthodině, jenže obávaný kanonýr Lewandowski při své šanci prováhal ideální čas k zakončení. Kýženou brankou pak neskončila ani hlavička Gaviho ze čtvrté minuty nastavení, kterou opět fantasticky zneškodnil Gazzaniga.

Livesport hráč utkání: Paulo Gazzaniga (Girona)

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport