Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Modrič bude dál hrát za národní mužstvo, nekončí ani s blížící se čtyřicítkou

Pro Chorvaty skončilo letošní Euro zklamáním, to ale Modriče od pokračování neodradilo.
Pro Chorvaty skončilo letošní Euro zklamáním, to ale Modriče od pokračování neodradilo.Profimedia
Záložník Luka Modrič bude i po 39. narozeninách, které oslaví v září, pokračovat v chorvatské reprezentaci. Kapitán Realu Madrid i národního týmu nechybí v nominaci trenéra Zlatka Daliče (57) pro blížící se zápasy Ligy národů.

Modrič debutoval v chorvatské reprezentaci jako dvacetiletý v roce 2006 a sehrál za ni rekordních 178 utkání. Kreativní záložník měl výrazný podíl na stříbru a bronzu národního mužstva na světových šampionátech v letech 2018 a 2022, nicméně po vyřazení v základní skupině letošního Eura v Německu nebylo jasné, zda jeho reprezentační kariéra neskončila.

"Mám radost, že náš kapitán zůstává na palubě. Je to naše velká síla, na hřišti i mimo něj," uvedl při oznámení nominace trenér Dalič. Jeho tým se v září v Lize národů představí v Portugalsku a bude hostit Polsko.

Modrič, jenž byl v základní sestavě ve všech třech duelech na Euru, tak nenásledoval dlouholeté spoluhráče Domagoje Vidu a Marcela Brozoviče, kteří dali typickému kostkovanému dresu sbohem. Držitel Zlatého míče za rok 2018 a šestinásobný vítěz Ligy mistrů krátce po Euru prodloužil o další rok smlouvu s Realem Madrid, kde působí od roku 2012.

Program LaLigy