Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé je oficiálně hráčem Realu Madrid, získal také obří podpisový bonus

Kylian Mbappé se Realu upsal na pět let.
Kylian Mbappé se Realu upsal na pět let.Profimedia
Real Madrid potvrdil očekávaný příchod Kyliana Mbappého (25) z Paris Saint-Germain. Útočník s Bílým baletem podepsal pětiletý kontrakt s ročním příjmem 15-20 milionů eur. Mbappé si jakožto volný hráč přijde na podpisový bonus ve výši 130 milionů eur.

Mbappé byl opakovaně spojován s Realem Madrid, před dvěma lety už měl k Merengues velmi blízko, nakonec však podepsal vylepšenou smlouvu s PSG. Během jara ale potvrdil, že se po sedmi letech s francouzským klubem rozloučí a jakožto volný hráč se upsal Realu Madrid.

Pařížský rodák do velkého fotbalu poprvé nakoukl v AS Monaco, s nímž v sezoně 2016/17 získal titul a následně se vydal do Paris Saint-Germain, které za rok knížecímu celku zaplatilo 180 milionů eur, což z Mbappého udělalo druhého nejdražšího hráče historie. Úřadující šampion Ligue 1 však této investice rozhodně nemusí litovat, Mbappé pomohl k šesti mistrovským titulům a řadě dalších trofejí, kýženého vítězství v Lize mistrů se ale nedočkal.

Obávaný kanonýr během působení v hlavním městě Francie sbíral také individuální ocenění, šestkrát se stal nejlepším střelcem Ligue 1 a v ročníku 2023/24 i Ligy mistrů. Mbappé za PSG nastoupil do 308 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 256 gólů a 108 asistencí.

Mbappé je kapitánem francouzské reprezentace, nastoupil do 77 mezistátních utkání s bilancí 46 vstřelených branek. V roce 2018 s Francií opanoval mistrovství světa a před dvěma lety v Kataru ve finále dokonce vsítil hattrick, Les Bleus ale po penaltovém rozstřelu podlehli Argentině.

Statistiky Mbappého napříč všemi soutěžemi v PSG.
Statistiky Mbappého napříč všemi soutěžemi v PSG.Livesport

Datová analýza: Jak Mbappé pomůže Realu