Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mallorca prolomila nelichotivou sérii, triumf nad Realem Sociedad zařídil Prats

Jediný gól zápasu Mallorca – Real Sociedad dal z penalty domácí Abdón Prats.
Jediný gól zápasu Mallorca – Real Sociedad dal z penalty domácí Abdón Prats.RAFA BABOT GETTY IMAGES EUROPE Getty Images via AFP
Real Sociedad, který bude soupeřem Plzně v Evropské lize, prohrál v sedmém kole LaLigy na Mallorce 0:1. Zatímco hosté zažívají nevydařený vstup do sezony, když v nejvyšší soutěži utrpěli čtvrtou porážku, Mallorca ukončila devítizápasovou sérii bez vítězství ze vzájemných duelů. Jediný gól utkání vstřelil z penalty Abdón Prats.

Mallorca – Real Sociedad 1:0

Kouč Mallorky Jagoba Arrasate cítil, že jeho tým nebyl spravedlivě odměněn za úsilí při víkendové porážce s Villarrealem, a tak doufal, že jeho svěřenci tentokrát doma uspějí. Jejich snaha však málem začala katastrofálně, když se během úvodních 10 minut dostali domácí do úzkých. Ander Barrenetxea se hnal za obranu Los Piratas, ale Leo Román svůj tým zachránil, když předvídal lob a míč do brány nepustil.

Pro domácí se zdálo být nemožné vytvořit si jakoukoliv šanci. Přesto se dočkali povzbuzení v podobě penalty, když Barrenetxea zahrál rukou uvnitř pokutového území. Prats převzal odpovědnost a nemýlil se, poslal Álexe Remira špatným směrem a dostal ostrovany do překvapivého vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Trenér Sociedadu Imanol Alguacil se rozhodl nechat v tomto střetnutí odpočívat Takefusu Kuba, který měl před sebou nabitý program včetně začátku Evropské ligy. Přesto byl nucen po přestávce nasazením japonského reprezentanta oživit hru. Tato změna však nijak zvlášť nezměnila průběh hry. Málem to bylo už o dvě branky, když po přihrávce Sergiho Dardera přesně hlavičkoval Cyle Larin, ale praporek asistenta rozhodčího jeho oslavy přerušil.

Sociedad mířil za třetím duelem bez vstřelené branky v LaLize za sebou a jeho největší šance přišla, když se Luka Sučič netrefil z hranice pokutového území. Mallorca se nakonec poměrně bez problémů dočkala druhého vítězství v sezoně, což pro Alguacila znamenalo další drtivou ránu. Vlažný start jeho týmu do ročníku vyvolal diskuzi o jeho pozici, neboť La Real vyhrál pouze jeden z úvodních šesti ligových zápasů a v tabulce je až na 16. místě.

Tabulka LaLigy