Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Madridské derby ovlivnilo řádění fanoušků, naděje Realu na tři body zhasla v nastavení

Aktualizováno
Kdo ovládne madridské derby?
Kdo ovládne madridské derby?JAVIER SORIANO / AFP
Fotbalisté Realu Madrid neudrželi vedení na hřišti Atlétika a z madridského derby nakonec brali pouze bod za remízu 1:1. K cestě za vítězstvím sice Bílý balet nasměroval Éder Militao (26), jenže v nastaveném čase utekl obraně hostů Ángel Correa (29) a i se štěstím dopravil míč do sítě. Průběh duelu mimo jiné výrazně ovlivnilo chování domácích fanoušků, kteří házením předmětů na hrací plochu přerušili hru asi na 20 minut.

Atlético Madrid – Real Madrid 1:1

Překvapivě klidný úvod zápasu rozčísla až 18. minuta, kdy za vápnem napřáhl ke střele Federico Valverde a pokusem mířícím k zadní tyči pořádně protáhl Jana Oblaka. To byl ovšem pohříchu prakticky jediný výraznější počin směrem do ofenzivy od obou celků.

Hráči Realu se ještě do přestávky sice dvakrát dožadovali penalty, ani jeden z jejich apelů se ale u rozhodčího s pochopením nesetkal. Jediným dalším pozoruhodným momentem úvodního dějství se stala žlutá karta Luky Modriče, kterou chorvatský záložník obdržel za došlápnutí na Conora Gallaghera.

Po změně stran už byla k vidění přece jen o něco lepší podívaná. V 52. minutě sehrál Real zajímavý signál z rohového kopu, míč doputoval na hranici vápna k nikým nehlídanému Rodrygovi, jehož rána z první jen těsně prosvištěla nad břevnem Oblakovy branky. Za dalších zhruba 10 minut po Modričově přenesení hry Vinícius Junior odcentroval na pravou stranu šestnáctky, kde si balon zpracoval Militao a nekompromisně jej uklidil do sítě.

Kdo čekal, že vstřelená branka zápas ještě více rozhýbe, pořádně se pletl. O chvíli později totiž frustrovaní fanoušci Atlétika začali házet předměty do pokutového území Thibauta Courtoise a hlavní rozhodčí se rozhodl duel přerušit.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po dvacetiminutové odmlce se obě mužstva vrátila na trávník a o něco čerstvějším dojmem působili Los Blancos. Vinícius Júnior se uvolnil na ose hřiště, rozkmital své rychlé nohy a pohotově vypálil, Oblak byl ovšem připraven. Přestože se zdálo, že Real už hubený náskok udrží, v nastaveném čase si za obranu zaběhl Correa a i s přispěním Militaa skóroval.

Nakonec divoký závěr duelu ještě vygradoval červenou kartu pro Marcuse Llorenteho.

Tabulka LaLigy