Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Laporta prozradil, kolik stál příchod Olma. Nemuseli jsme sahat hluboko do kapsy, říká

Letní posila Barcelony Dani Olmo.
Letní posila Barcelony Dani Olmo.Profimedia
Katalánský obr učinil v létě několik zásadních změn. Kromě nového trenéra Hansi Flicka (59) přišlo na Camp Nou i několik nových perspektivních tváří. Jednou z nich je i španělský reprezentant Dani Olmo (26), který v minulé sezoně zářil v barvách Lipska. O kariérní posun si zároveň řekl svými výkony na letošním Euru. Velkou měrou se totiž podílel na tom, že Španělsko ovládlo evropský šampionát. A Barcelona nyní oficiálně prozradila, za kolik jej získala.

Zajímavostí je určitě fakt, že pro španělského reprezentanta se jedná o vůbec první angažmá v rodné zemi v tamní LaLize. Olmo sice sbíral cenné zkušenosti v mládežnické akademii Barcelony, ale v roce 2014 se překvapivě přesunul do Chorvatska, kde dále rostl v Dinamu Záhřeb

V lednu 2020 jej pak získalo bundesligové Lipsko za 34,2 milionů eur a rozhodně se nejednalo o špatný nákup. Talentovaný záložník se ihned stal oporou německého klubu a kolem jeho jména začala kroužit řada zvučných evropských klubových značek. Po letošním Euru nakonec uspěla Barcelona, která prozradila, že je Olmo vyšel na 47 milionů eur. 

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

"Díky tomu, že jsme zatahali za pár nitek, jsme nemuseli sahat hluboko do kapsy a vyprázdnit ji. Měli jsme příležitost koupit nové hráče a vybudovat působivější kádr. Cítíme, že to byl správný krok. Olmo nás stál 47 milionů eur, navíc jsme získali z Girony také Pau Víctora. Díky skvělé práci sportovního ředitele Deca jsme ale zároveň prodali hráče za 80 milionů eur," prozradil prezident Barcelony Laporta. Původně se proslýchalo, že transfer vyšel Katalánce na 55 až 60 milionů eur.