Kolaps Barcelony: Real slaví titul a Girona už je druhá. Musíme toho dost změnit, ví Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kolaps Barcelony: Real slaví titul a Girona už je druhá. Musíme toho dost změnit, ví Xavi

Barcelona zaváhala v další ligové bitvě s Gironou.
Barcelona zaváhala v další ligové bitvě s Gironou.AFP
Trenér Barcelony Xavi Hernandez (44) je si moc dobře vědom, že jeho tým musí v příští sezoně změnit spoustu věcí. Španělský kouč a bývalý vynikající středopolař to uvedl poté, co Blaugranas v katalánském derby nestačili na Gironu (2:4), pustili ji před sebe v tabulce na druhou příčku a zároveň umožnili odvěkému rivalovi Realu Madrid předčasně oslavit zisk titulu.

Girona – Barcelona 4:2

Los Blancos porazili Cádiz 3:0. Tentýž večer pak Barcelona nastoupila proti Gironě a prohrou v katalánském derby nechtěně zpečetila odvěkému rivalovi titul. Navíc po přímém souboji s překvapením této sezony přišla i o druhé místo v tabulce.

"Musíme pokračovat v projektu, první minuty byly skvělé," řekl Xavi pro DAZN a dodal: "Budeme bojovat dál, ale v příští sezoně musíme změnit obrovské množství věcí."

Barcelona proti domácím dvakrát ztratila vedení. Ve druhém poločase dokonce inkasovala dva góly během dvou minut a z vedení 2:1 byla rázem ztráta 2:3. "Ztratili jsme kontrolu nad zápasem, důvodem jsou chyby, což se na této úrovni nesmí stávat, mluvili jsme o tom, ale pořád se to opakuje," hledal důvody Xavi.

"Je to škoda, potopíme se při každé negativní situaci. Takhle se nedá soutěžit. Zápas jsme odevzdali, je to shrnutí sezony," dodal lodivod katalánského giganta. Jeho tým v aktuálním ligovém ročníku prohrál oba zápasy s Gironou stejným výsledkem.

Postavení Barcelony v tabulce La Ligy.
Postavení Barcelony v tabulce La Ligy.Livesport

Blaugranas čekají ještě čtyři ligová vystoupení – doma proti Realu Sociedad a Rayu Vallecano, venku pak duely na hřištích Almeríi a Sevilly.

Program La Ligy