Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola potvrdil Álvarezův odchod do Atlétika. Jeho čas se naplnil, uvedl trenér

Pep Guardiola se svým asistentem Juanmem Lillou.
Pep Guardiola se svým asistentem Juanmem Lillou.AFP
Trenér Manchesteru City Pep Guardiola (53) na tiskové konferenci před sobotním utkáním Community Shield s Manchesterem United potvrdil, že Julián Álvarez (24) bude po dohodě mezi oběma kluby hrát za Atlético Madrid.

Španělský kouč dal během svého působení v City několikrát jasně najevo, že neváhá pouštět hráče, kteří nejsou klubu stoprocentně oddáni. Na dotaz novinářů týkající se budoucnosti Álvareze tak našel odpověď bez rozmýšlení. "Hrál v našem týmu důležitou roli a my jsme mu vděční. Vždy se choval vzorně, ale chtěl odejít. Hledal novou výzvu. Tu mu dá Atlético Madrid, jeden z nejlepších týmů ve Španělsku a Evropě," řekl.

"Proč bychom ho měli držet, když chce odejít? Milovali jsme ho, vyhráli jsme s ním všechno. Přejeme mu jen to nejlepší. Julián měl za to, že jeho čas tady se naplnil. Kluby se dohodly," dodal zkušený stratég.

Klub ze španělské metropole má za argentinského kanonýra zaplatit 75 milionů eur (1,9 miliardy korun), dalších 20 milionů eur pak má dodat v bonusech. Sám Álvarez by si měl v Madridu vydělat přes 10 milionů eur ročně.

Další přestupy a spekulace