Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona doma Osasuně nedala šanci, Krejčí neodehrál ani minutu. Real Madrid podruhé remizoval

Aktualizováno
Za Gironu poprvé v ročníku pálil i Abel Ruiz (vlevo).
Za Gironu poprvé v ročníku pálil i Abel Ruiz (vlevo).Manaure Quinteiro / AFP
Fotbalisté Girony poprvé v novém ročníku LaLigy vyhráli, když si ve třetím kole v prvním domácím utkání poradili s Osasunou 4:0. Ladislav Krejčí (25) stejně jako v minulém duelu proti Atlétiku Madrid nenastoupil, bývalý kapitán Sparty má v soutěži dál na kontě jen 10 odehraných minut z úvodního kola. Real Madrid získal pátý ligový bod, když na hřišti Las Palmas remizoval 1:1. O jediný gól Bílého baletu se postaral Vinícius Júnior (24).

Girona – Osasuna 4:0

Hráči Girony okamžitě po úvodním hvizdu převzali kontrolu nad zápasem a dominovali. Navzdory této převaze přišla první větší šance až po 22 minutách. Bryan Gil si míč zatáhl na svou oblíbenou levou stranu a vyslal na branku tvrdou střelu, Sergio Herrera ale dokázal míč konečky prstů vytěsnit nad břevno.

Třiadvacetiletý forvard se však nenechal odradit a zhruba po půlhodině hry vstřelil svůj první gól v novém působišti. Přihrávka Viktora Cyhankova z hloubi pole se zdála být příliš dlouhá, ale Gil v plném běhu dokázal překvapit Herreru střelou na bližší tyč a dostal Gironu do vedení. Stejný hráč trápil Osasunu i nadále, když těsně před přestávkou vybídl přesnou přihrávkou Abela Ruize, ale útočník hlavou zamířil těsně vedle branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Poločasová přestávka tempo Girony nezpomalila, protože krátce po návratu na hřiště přidal druhý gól Cyhankov. S přihrávkou Bojana Mijovského si hostující obrana neporadila a míč se dostal k ukrajinskému hráči, který jej poslal do sítě. Domácí poté pokračovali v tlaku. Tentokrát si vynahradil neproměněnou šanci neuvěřitelným volejem Ruiz, který svou ránu umístil do horního rohu brány bezmocného Herrery. Čtvrtý gól přišel v závěru, kdy debutant Donny van de Beek našel Cristhiana Stuaniho a ten nemohl z bezprostřední blízkosti minout.

Las Palmas – Real Madrid 1:1

Oliver McBurnie, který od svého letního přestupu do LaLigy ještě nevstřelil ani jeden ligový gól, se po pěti minutách ukázal jako kreativní síla Las Palmas. Skotský útočník našel Alberta Moleira, který si posunul míč kolem Auréliena Tchouaméniho a poslal ho do spodního rohu branky. Hosté nechtěli přijít o svou téměř rok trvající neporazitelnost, zoufale se vrhali dopředu a byli blízko ke skórování, jenže volný přímý kop Federica Valverdeho instinktivně zastavil Jasper Cillessen.

Přesto Los Amarillos zůstali odvážní a i oni podnikali útočné výpady. V obraně pak zaujal zejména Marvin Park, kterého Los Blancos považovali za nadbytečného poté, co se mu nepodařilo prosadit do prvního týmu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Carlo Ancelotti po změně stran poslal do útoku Rodryga a na Cillessenovu branku začala létat jedna střela za druhou. Nizozemský brankář si však poradil s pokusy brazilského forvarda i Mbappého. Nestačil až na Vinícia Júniora, který po ruce Álexe Suáreze chladnokrevně proměnil pokutový kop. Tím zajistil Bílému baletu alespoň dělbu bodů.

Tabulka LaLigy