Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona remizovala bez branek s Vallecanem, Barcelona díky Lewandowskému zdolala Getafe

Aktualizováno
Unai Lopez z Vallecana dotírá na domácího Bryana Gila v zápase s Gironou.
Unai Lopez z Vallecana dotírá na domácího Bryana Gila v zápase s Gironou.AITOR ALCALDE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Girona v sedmém kole LaLigy remizovala 0:0 s Vallecanem. Český reprezentant Ladislav Krejčí, který odehrál minulá dvě soutěžní utkání, zůstal jen na domácí střídačce. Svěřenci trenéra Míchela nezvítězili ve španělské nejvyšší soutěži třetí kolo po sobě a v tabulce jsou dvanáctí, Rayo bodovalo potřetí v řadě a je desáté. Ve druhém středečním utkání hostí Barcelona Getafe. Barcelona zdolala Getafe 1:0, ani v sedmém duelu LaLigy neztratila a vede tabulku o čtyři body před Realem. Sedmým gólem v ročníku rozhodl Lewandowski.

Girona – Vallecano 0:0

Girona se snažila napravit zpackaný začátek sezony, ale Rayo na Estadi Montilivi přijelo s velmi defenzivní taktikou. Hosté se hned od začátku zatáhli do bloku, nespěchali s rozehrávkou a zároveň úspěšně zabraňovali domácím ve tvorbě šancí. Největší šanci první půle měl na kopačce Yaser Asprilla, ten však příležitost neproměnil. Kolumbijec, kterého přihrávkou skvěle našel Miguel Gutiérrez, se ocitl ve slibném prostoru ve vápně, ale jeho projektil skončil na břevně.

Rayo se v druhé půli utkání snažilo změnit průběh zápasu dvěma střídáními ve středové řadě, ale změny neměly kýžený efekt a Girona nadále kontrolovala hru. Šancí bylo stále málo, ale Asprilla nadále ohrožoval branku hostů. Po hodině hry bývalý útočník Watfordu vypustil střelu z dálky, kterou opět zastavilo břevno. Šance měli i Yangel Herrera, Gutiérrez a Viktor Cygankov, ale otevření skóre Michelovým svěřencům nadále unikalo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ani příchod Cristhiana Stuaniho nepřinesl Gironě potřebný impuls a v závěru mělo dokonce Rayo možnost strhnout utkání na svou stranu. Nejprve z dálky zahrozil Andrei Ratiu a poté se po plynulé týmové akci dostal do zakončení Álvaro García, který však minul. Stuani ještě stihl promarnit jednu z největších šancí zápasu, když na zadní tyči přestřelil odkrytou branku.

Barcelona – Getafe 1:0

Vedoucí Barcelona smetla všechny dosavadní soupeře. Ve středečním klání narazila na tým Azulones, který stále čekal na první výhru v této sezóně. Madridský celek však chtěl předzápasové předpoklady brzy rozvrátit. Iňaki Peňa musel hned na začátku utkání zasahovat, když zneškodnil hlavičku Carlese Péreze po přihrávce Álexe Soly. Agilní Pérez poté vnikl do pokutového území Katalánců, jeho střelu zblízka však zablokoval pozorný Alejandro Balde.

I přes pozitivní začátek hostů to byla Barca, kdo udeřil jako první. Velký podíl na brance měl díky své lišácké přihrávce krajní bek Jules Koundé. Gólman David Soria totiž Francouzovu pobídku pouze vyrazil k Lewandowskému, který z první klinicky zakončil a vstřelil svůj sedmý gól v sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po přestávce Barca pokračovala ve hře s větší intenzitou a Soria předvedl skvělý zákrok, když zneškodnil dalekonosný pokus Lamine Yamala. Soria držel Getafe ve hře o bodový přísun i nadále. Mazák v brance madriského celku předvedl svůj um, když vyrazil Raphinův volný přímý kop poté, co míč uviděl až na poslední chvíli. Svěřenci kouče Hanse Flicka se stále snažili navýšit svůj náskok.

Eric García mohl zdvojnásobit vedení domácích, když po volném kopu Raphiny zakončoval z dobré pozice, branku ale přestřelil. Brazilec byl pak sám velmi blízko gólu, nicméně jeho hlavička po Koundého přihrávce šla mimo tři tyče. Katalánci si i tak upevnili náskok v čele tabulky, naopak Getafe po 22 neúspěšných pokusech pokračuje v čekání na historicky první venkovní vítězství v Barceloně.

Tabulka LaLigy