Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona bere tři body díky penaltě po faulu na Krejčího, Bilbao své pokutové kopy neproměnilo

Cristhian Stuani proměnil penaltu nařízenou za faul na Ladislava Krejčího.
Cristhian Stuani proměnil penaltu nařízenou za faul na Ladislava Krejčího.ERIC ALONSO / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Girona v devátém kole LaLigy zvítězila nad Bilbaem 2:1. Rozhodující gól dal v nastavení střídající Cristhian Stuani z penalty nařízené za faul na Ladislava Krejčího, který nastoupil stejně jako v minulém kole a ve středeční klání Ligy mistrů v základní sestavě. Athletic, který je nejbližším soupeřem Slavie v Evropské lize, měl minimálně bod na dosah, jenomže jeho hráči neproměnili dvě penalty.

Girona – Ath. Bilbao 2:1

První velkou šanci měli hosté, když Miguel Gutiérrez pod tlakem nabil Álexi Berenguerovi, který ovšem z bezprostřední blízkosti přestřelil. Berenguer měl poté příležitost  zaváhání odčinit, když vybojoval a následně i zahrával penaltu poté, co spadl přes nohu Arnaua Martíneze. Jenže Paulo Gazzaniga jeho slabý pokutový kop zneškodnil.

Za Bilbao byl blízko gólu Gorka Guruzeta, když po krásné přihrávce Oihana Sanceta pálil z voleje vede. Ve 39. minutě udeřili domácí, když plachtící centr Yásera Asprilly prošel až do branky. Svěřenci Ernesta Valverdeho však okamžitě vyrovnali. Na Berenguerův nádherný pas si naběhl Sancet a poslal míč do branky.

V úvodu druhého poločasu Arnaut Danjuma fauloval v pokutovém území Iñakiho Williamse. Ten se postavil i k zahrávání pokutového kopu, ale neuvěřitelně selhal. Gazzaniga byl však při zákroku postaven před brankovu čárou a opakovaný pokus si vzal na starost Ander Herrera, ale ani on nedokázal brankáře překonat.

Girona povzbuzená fantastickým výkonem svého gólmana převzala aktivitu a v závěru dostala po faulu na Krejčího i ona možnost zahrávat pokutový kop. Stuani dokázal to, co se předtím nepodařilo třem jeho soupeřům, a rozhodl o výhře domácích.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka LaLigy