Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Doufám, že se Xavi do Barcelony vrátí a dokončí svou práci, řekl Saviola a ocenil jeho práci

Saviola a Xaviho pojí silné pouto.
Saviola a Xaviho pojí silné pouto.MIGUEL RIOPA / AFP
Javier Saviola (42) kdysi naháněl soupeřům Barcelony hrůzu a s katalánským klubem je spojován i poté, co pověsil kopačky na hřebík. V minulé sezoně pracoval jako trenér v akademii La Masia a je známo, že má přátelský vztah s dnes již bývalým trenérem A-týmu Xavi Hernándezem (44), kterého by v budoucnu rád viděl zpět na lavičce klubu svého srdce.

Saviola hovořil se španělskými médii o startu katalánského týmu do nového ročníku. "Mají za sebou skvělý start do sezony. Liga mistrů určuje naši pozici jako týmu, v novém formátu ještě více." Po zveřejnění rozhovoru však Barcelona v milionářské soutěži prohrála 1:2 s Monakem poté, co byl už v 11. minutě zápasu vyloučen obránce Eric García.

Řeč padla i na jeho bývalého spoluhráče Xaviho, který v klubu neskončil nejslavněji a často byl terčem kritiky. "Nemůžeme zapomenout na to, co Xavi dokázal. Měl jsem možnost se s ním setkat a mluvit s ním jako s přítelem. Mluvili jsme o tom, že neměl nejlepší start. Ale odvedl velmi dobrou práci. Když nevyhráváte tituly, máte pocit, že jste ničeho nedosáhli," pochválil svého španělského kolegu.

"Všechny ty kluky, kteří se teď objevili v týmu, přivedl a trénoval Xavi. Věřím, že bude šťastný i jinde, a v budoucnu doufám, že se do Barcy vrátí a dokončí svou práci," dodal.