Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čtyři týmy LaLigy v ohrožení. Těsně před startem sezony jim chybějí hráči na soupiskách

Betis má registrovaných pouze 10 hráčů.
Betis má registrovaných pouze 10 hráčů.AFP
Už ve čtvrtek začne nový ročník španělské LaLigy a některé kluby neměly ani dva dny před startem na soupiskách dostatečný počet hráčů, aby mohly nastoupit do zápasů. Důvodem jsou problémy s plněním finančních předpisů, které stanovilo vedení soutěže. Důsledkem je pak zastavená registrace pro čtyři účastníky soutěže. Betis dokonce disponuje pouze devíti fotbalisty.

Opakuje se to téměř každý rok. Přísné podmínky a finanční komisaři LaLigy drží některé týmy do poslední chvíle v napětí. Soutěž začíná čtvrtečním zápasem Bilbaa s Getafe (19:00) a právě hostující celek měl v úterý večer na oficiální soupisce pouze 11 hráčů. Betis, který má začít sezonu ve stejný den, jen o pár hodin později, (21:30 proti Gironě), by dokonce nebyl schopen nasadit ani základní sestavu.

Real Valladolid (14 hráčů na soupisce)

Se 14 hráči se sice už dá sestava vybírat, ale klub, který vlastní bývalá brazilská fotbalová superstar Ronaldo, má ten problém, že zatím nemá registrovaného ani jednoho brankáře. Valladolid se letos do španělské nejvyšší soutěže vrací a všeobecně je považován za jednoho z největších outsiderů. Trenér Paulo Pezzolano má momentálně k dispozici pět obránců, šest záložníků a tři útočníky. Čas ale zatím je, první kolo má Valladolid odehrát "až" v pondělí a v souboji s Espaňolem v něm dojde na střet dvou nováčků.

Soupiska Realu Valladolid: X – Luis Pérez, David Torres, Javi Sánchez, Boyomo, Lucas Rosa – César de la Hoz, Anuar, Kenedy, Kike, Amallah, Malsa – Marcos André, Darwin Machis, Mamadou Sylla.

Alavés (11 hráčů na soupisce)

Baskický celek prožil velmi dobrou sezonu 2023/24. Z pozice nováčka obsadil 10. místo, nicméně před novou sezonou bojuje s úředníky a v úterý večer měl přesně 11 fotbalistů, kteří by mohli v úvodním kole nastoupit. Jediným útočníkem je Kike García, soupisku doplňuje šest záložníků, tři obránci a jeden brankář. Deportivo Alaves jede v pátek na hřiště Celty Vigo.

Soupiska Deportiva Alavés: Antonio Sivera – Maras, Abdel Abqar, Nahuel Tenaglia – Guevara, Antonio Blanco, Luis Rioja, Guridi, Abde Rebbach, Protesoni – Kike García.

Getafe (11 hráčů na soupisce)

Také Getafe má momentálně na soupisce jen 11 hráčů a jedním z nich je i střelec Borja Mayoral. Jenže jediný útočník na soupisce se zatím jen pomalu dává do pořádku po těžkém zranění z minulé sezony. Start nemá madridský tým zrovna ideální, míří na San Mamés, kde si Athletic loni vybojoval účast v evropských pohárech. Kromě své hlavní útočné opory mají Bordalas k dispozici jednoho brankáře, pět obránců a čtyři záložníky.

Soupiska Getafe: David Soria – Djené, Fabrizio Angileri, Alderete, Juan Iglesias, Domingos Duarte – Luis Milla, Arambarri, Aleñá, Yellu – Borja Mayoral.

Real Betis (9 hráčů na soupisce)

Betis už několik sezon po sobě na poslední chvíli hasí díry v účetnictví a tentokrát kvůli tomu nemá do posledních chvil jistotu, že zdárně odstartuje soutěžní ročník. Trenér Manuel Pellegrini totiž ani nemůže na hřiště postavit celou jedenáctku. Na soupisce A-týmu jsou k dispozici pouze jeden brankář, dva obránci, dva záložníci a čtyři útočníci.

Soupiska Realu Betis: Rui Silva – Bellerín, Sabaly – William Carvalho, Rodri – Juanmi, Fekir, Ez Abde, Aitor Ruibal.

Program LaLigy