Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Carvajal si utrhl vaz v koleni a musí na operaci. Několik měsíců budu chybět, potvrdil obránce

Dani Carvajal opouštěl hřiště na nosítkách.
Dani Carvajal opouštěl hřiště na nosítkách. BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP
Real Madrid se výhrou 2:0 nad Villarrealem bodově dotáhl na vedoucí Barcelonu, stinnou stránkou tříbodového zisku je však zranění Daniela Carvajala (32). Španělský reprezentant si v závěru poranil koleno a podrobné vyšetření odhalilo přetržený přední zkřížený vaz.

Real Madrid – Villarreal 2:0

Bílý balet brzy poslal do vedení Federico Valverde, který po změně stran asistoval na pojišťovací branku Viníciuse Júniora, radost z výhry ale přebilo zranění Carvajala. Zkušený obránce byl v nastavení odnesený na nosítkách a prvotní obavy z vážného zranění následně sám potvrdil.

"Mohu potvrdit, že jsem utrpěl přetržení předního zkříženého vazu v koleni. Musím podstoupit operaci a několik měsíců budu chybět," potvrdil Carvajal na sociální síti.

Trenér Carlo Ancelotti má za Carvajala na pravou stranu obrany přímou náhradu v podobě Lucase Vázqueze, nemá však příliš dalších možností při nahuštěném programu. Kromě Realu Madrid je to problém rovněž pro španělskou reprezentaci, která po vítězství na mistrovství Evropy ztratila dalšího hráče. Se stejným zraněním vypadl záložník Rodri a v nejbližších utkáních Ligy národů s Dánskem a Srbskem nebudou La Roja k dispozici rovněž další stálice Unai Simón, Robin Le Normand a Dani Olmo.

Se stejným zraněním se během posledního roku u Merengues potýkali brankář Thibaut Courtois a obránce Éder Militão, závěrečnou fázi rehabilitace momentálně podstupuje David Alaba.

Tabulka LaLigy