Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelonu po 14 letech opouští kapitán, Sergi Roberto si bude hledat nové angažmá

Sergi Roberto s trofejí Copa del Rey v sezoně 2017/18.
Sergi Roberto s trofejí Copa del Rey v sezoně 2017/18. Profimedia
Barcelona v neděli večer potvrdila, že kapitán Sergi Roberto (32), jenž v klubu působil dlouhých 14 let a v červnu mu vypršela smlouva, už dres Blaugranas neoblékne a bude si hledat nové angažmá.

Sergi Roberto prošel slavnou akademií Barcelony La Masia a v prvním týmu debutoval v roce 2010. Celkem za katalánský velkoklub odehrál 373 zápasů, ve kterých nastřílel 19 gólů a dalších 43 jich připravil pro své spoluhráče.

Jeho nejslavnější moment se odehrál v roce 2017 v odvetném zápase Ligy mistrů proti Paris Saint-Germain. Barcelona sice první duel v Paříži prohrála 0:4, v druhém zápase ovšem předvedla neuvěřitelný obrat (6:1), který v 95. minutě dokonal právě Roberto a posunul svůj klub do osmifnále milionářské soutěže.

"Po 373 zápasech, 25 trofejích a nezapomenutelném gólu opouští klub fotbalista, který přišel do La Masie ve 14 letech," uvedla Barcelona v prohlášení. Roberto s klubem získal dva tituly v Lize mistrů a sedm prvenství přidal i v La Lize.

Všestranný španělský reprezentant hrál v posledních sezonách převážně na pozici pravého obránce a v případě potřeby zaskakoval i na jiných postech.