Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona si pojistila první místo v LaLize, hattrickem řídil výhru v Alavési Lewandowski

Robert Lewandowski nasázel do sítě Alávese hattrick.
Robert Lewandowski nasázel do sítě Alávese hattrick.L. Rico / EPA / Profimedia
Barcelona bez větších potíží vyhrála v devátém kole LaLigy na půdě Alavésu 3:0. Všechny tři branky hostů obstaral do 32. minuty hracího času Robert Lewandowski (36). Ten si tak vylepšil svou bilanci na úctyhodných 10 gólů, což je v průměru více než jedna přesná trefa na zápas.

Alavés – Barcelona 0:3

Vzhledem k tomu, že v posledním utkání LaLigy Barca nestačila na Osasunu, nastoupili svěřenci Hanse Flicka na hřiště s velkým odhodláním krach v Pamploně odčinit. Hosté také zanedlouho otevřeli skóre, když Lewandowski hlavičkoval po fantastickém přímém kopu Raphinhy.

O 15 minut později se polský reprezentant dočkal druhé trefy, opět zásluhou přihrávky od aktivního Raphinhy, když snadno doťukl balon do branky Alavésu. Lewandowski poté zkompletoval svůj první poločasový hattrick od března 2022. Zkušenému útočníkovi se skvěle podařilo z úhlu procedit míč za bezmocného Antonia Sivera.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Psal se rok 2016, když Alavés naposledy porazil Barcelonu. Alespoň trochu blíže k senzačnímu obratu mohlo být v závěru první půle, jenže trefa Toniho Martíneze byla pro ofsajd zrušena. A protože Barcelona měla v Baskicku téměř 70% držení míče, trenér Luis García musel před poslední dvacetiminutovkou udělat razantní změny.

Ke zklamání domácích fanoušků však tato střídání neměla na průběh zápasu téměř žádný vliv. V posledních minutách se katalánská družina spokojila s tím, že nechala domácí běhat bez balonu. Hosté si s míčem přihrávali ve středu hřiště a předváděli suverénní výkon.

Místo Barcelony na vrcholu LaLigy zůstane přes říjnovou mezinárodní přestávku nedotčené. Flick bude spokojený zejména s fromou Lewandowského, jehož gólový přísun bude zásadní, pokud chtějí Blaugranas získat titul.

Tabulka LaLigy