Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona musí řešit trable v obraně, Araúja čeká operace stehenního svalu

Araújo si na podobnou radost se spoluhráči bude muset počkat.
Araújo si na podobnou radost se spoluhráči bude muset počkat.AFP
Uruguayský reprezentant Ronald Araújo (25) se podrobí operaci stehenního svalu, který si poranil na Copa América. Jeho tým v nedělním zápase o třetí místo triumfoval proti Kanadě 4:3 na penalty.

Jeden z pilířů obranné řady katalánského velkoklubu odehrál v minulé sezoně za Barcelonu 25 zápasů La Ligy, v nichž jednou skóroval a přidal dvě asistence. Po návratu z turnaje v USA odcestuje na zákrok do Finska.

"Ronald Araújo podstoupil několik vyšetření, která prokázala zranění pravého stehenního svalu. V nejbližších dnech se podrobí operaci u doktora Lasse Lempainena a pod dohledem klubového lékařského personálu ve finském Turku," uvedl v prohlášení barcelonský klub. Délku absence neupřesnil, ale u tohoto typu zranění se očekává doba rekonvalescence na úrovni čtyř měsíců.

Araújo se zranil během čtvrtfinále s Brazílií. Na hřišti vydržel 33 minut, což ho zdrtilo, protože tušil, že to nebude mít krátké trvání. Celkem na posledním turnaji Copa América odehrál čtyři duely. Gól nevstřelil, ale připravil dvě střely pro své spoluhráče. Barcelona vstoupí do nové ligové sezony 17. srpna zápasem ve Valencii.