Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona dostala před blížícím se El Clásikem další ránu, kvůli zranění bude chybět Koundé

Koundé si od fotbalu odpočine zhruba měsíc.
Koundé si od fotbalu odpočine zhruba měsíc.Profimedia
Obránce Barcelony Jules Koundé (24) si po srážce se spoluhráčem Gavim (19) při nedělní remíze 2:2 v Granadě natáhl kolenní vazy. Podle klubu by měl rehabilitovat zhruba měsíc, což mimo jiné znamená absenci v El Clásiku, které se nezadržitelně blíží.

Francouzský obránce se na listině zraněných hráčů katalánského velkoklubu připojil k Robertu Lewandowskému, Frenkie de Jongovi, Pedrimu a Raphinhovi. Koundé tak bude zároveň chybět i Francii v pátečním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2024 proti Nizozemsku a v následném přípravném zápase se Skotskem 17. října.

Pro barcelonského zadáka to zároveň znamená, že přijde o prestižní El Clásico, které je na programu 28. října. Jak uvedl klub v oficiálním prohlášení, obě strany budou čekat na vývoj situace, konkrétní datum návratu ovšem neupřesnily.

Koundé patřil v poslední době k oporám obranné řady pod trenérem Xavim. Vzhledem k jeho zranění se tak otevírá prostor pro Christensena nebo Marcose Alonsa, který už na pozici středního obránce v dresu Barcelony několik zápasů odehrál.

Zápasový program fotbalistů Barcelony.
Zápasový program fotbalistů Barcelony.Livesport