Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético znovu neinkasovalo. Barcelona nasázela Gironě čtyři góly, dvakrát skóroval Yamal

Atlético ztrácí na čelo tabulky čtyři body.
Atlético ztrácí na čelo tabulky čtyři body.PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Fotbalisté Barcelony v 5. kole LaLigy až překvapivě snadno porazili Gironu v poměru 4:1 a v novém ročníku stále neztratili ani bod. Duel dvou katalánských celků, které si letos zahrají Ligu mistrů, rozhodl již první poločas, ve kterém se hned dvakrát prosadil Lamine Yamal (17). Český reprezentant Ladislav Krejčí (25) celý zápas sledoval pouze z lavičky náhradníků. Atlético Madrid bez větších problémů porazilo Valencii, vyhrálo 3:0.

Girona – Barcelona 1:4

Krejčí byl nicméně nejspíš rád, že i tentokrát zůstal jen na lavičce Girony. Domácí obrana si v prvním poločase nevěděla rady hlavně s Yamalem. Barcelonský klenot nejprve šikovně obral o míč obránce Lópeze a přesně zakončil, pak zužitkoval Lewandowského centr. Po změně stran se prosadili další hrdinové z týmu mistrů Evropy, Dani Olmo z ostrého úhlu a Pedri po kličce gólmanovi Gazzanigovi.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Ten zabránil ještě větší prohře, když zmařil Lewandowského sólo. Až deset minut před koncem po špatném vyběhnutí brankáře Ter Stegena vstřelil Stuani jediný gól domácích. I tak to byla pro Gironu hodně nepovedená generálka na vstup do Ligy mistrů a vyrovnání nejtěžší domácí porážky v historii klubu.

Naposledy prohrála stejným výsledkem před šesti lety s Realem Madrid. Naopak Barcelona po sedmi gólech v síti Valladolidu opět koncertovala a její nový trenér Hansi Flick dosud nepoznal nic jiného než vítězství. Jedinou kaňkou byla v závěru červená karta pro Torrese.

Celta Vigo – Valladolid 3:1

Svůj první ligový gól vstřelil ve Vigu Álvarez, který zatím hrál většinou jen za béčko. Druhý přidal Iglesias a po návratu z ročního hostování v Leverkusenu se trefil ve třetím utkání po sobě.

Do druhého poločasu vyběhl v dresu hostů Moro a už po pěti minutách se zapsal mezi střelce. Ale sedmatřicetiletý brankář Guaita, který se vrátil mezi tyče po vleklém zranění ramena, vyrovnání nepovolil. Naopak po vyloučení Martína zpečetil výhru domácích Řek Duvikas.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Las Palmas – Athletic Bilbao 2:3

Zápas začal brzkým gólem hostů, skóre otevřel již v sedmé minutě Oihan Sancet. Athletic, který prožil nejhorší start soutěže za poslední čtyři sezony v LaLize, nehodlal zaváhat i v pátém utkání a pokračoval v tlaku na soupeře. Svůj první gól sezony tak záhy vstřelil Nico Williams, jenž přzemní střelou zamířil do pravého rohu soupeřovy brány, a to vše po rychlé kombinaci se starším bratrem Iňakim.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Netrvalo dlouho a nálada hostů se razantně změnila, když se jejich náskok snížil na jediný gól. Navíc se museli vyrovnat s vyloučením jednoho ze záložníků. V centru dění byl Sandro Ramírez, jehož podrazil Mikel Jauregizar. Tomu následně rozhodčí Miguel Ángel Ortiz udělil červenou kartu, protože 20letý Španěl fauloval coby poslední bránící hráč, a zamezil tak vyložené příležitosti ke skórování. K následnému přímému kopu se postavil sám sražený útočník a poslal míč do sítě Athletic Clubu.

Jakékoli obavy ze ztráty tří bodů ale byly z pohledu hostů pryč zhruba 15 minut nato, jelikož Aitor Paredes si naskočil na centrovaný balon a navrátil baskickému celku dvoubrankové vedení. Na výsledku už nic nezměnil ani gól střídajícího Álexe Muňoze, jelikož domácí se na vyrovnání již nezmohli.

Atlético Madrid – Valencia 3:0

Základ k výhře Atlética položil Angličan Gallagher svým prvním gólem po přestupu z Chelsea, po změně stran náskok zvýšil Francouz Griezmann a v nastavení se poprvé prosadila i nejdražší posila z Manchesteru City Argentinec Álvarez.

Svěřenci trenéra Simeoneho hráli počtvrté v řadě bez inkasovaného gólu, což se jim povedlo naposledy v prosinci 2020. Valencie je od dubna 12 zápasů v lize bez vítězství, to je nejdelší série od roku 2016, a v tabulce je s jedním bodem poslední.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform.

Tabulka LaLigy