Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético si na madridské derby věří. Real by mohli překvapit Gallagher a Álvarez

Álvarez (vlevo) a Gallagher by mohli být trumfy Atlétika.
Álvarez (vlevo) a Gallagher by mohli být trumfy Atlétika.Photo by Octavio Passos / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Atlético Madrid ve čtvrtek v LaLize porazilo těsným výsledkem 1:0 Celtu Vigo a dobře se tak naladilo na sledované nedělní derby proti Realu. O výsledku rozhodl v 90. minutě Julián Álvarez (24) – letní posila, která se klubu zatím skutečně vyplácí. Výběru Diega Simeoneho (54) tak před madridským derby zajistil tři body. Atlético v ligové sezoně zatím neprohrálo, postupně se sehrává a s výtečně posíleným kádrem chce dát vedoucí Barceloně a Realu pořádně zabrat.

I bez zraněného Mbappého, který se na hřiště nedostane následující tři týdny, slibuje derby pořádnou jízdu. Na hřišti se setkají na jedné straně Vinícius Júnior a Rodrygo, na té druhé zase Julián Álvarez a Conor Gallagher. Britský záložník se ve Španělsku zabydlel bez jakýchkoliv obtíží. Po přestupu z Chelsea, kde v průměrných výkonech týmu mnohdy vyčníval, se v základní jedenáctce rychle etabloval. Na kontě už má góly z remízy s Rayem a z domácí výhry nad Valencií. 

Prosazovat se začíná také Álvarez, který v srpnu přišel z Manchesteru City. Trenér Simeone má nicméně obecně k dispozici kvalitní ofenzivní arzenál, který soupeřově obraně povedenými akcemi nahání strach. Alexander SorlothAntoine Griezmann a právě Álvarez jsou fotbalisté s unikátními schopnostmi. Nor je silný, skvělý ve vzduchu, Francouz je zase techničtější.

Argentinec je kreativní záložník a tvůrce hry, inteligentně pracuje při vysokém presinku a postupně se z něj stává klíčový hráč mužstva. Proti Celtě Vigo se v 90. minutě postaral o vítězství a celkově vstřelil v osmi zápasech dvě branky. I pro reprezentaci je důležitý, v posledním kole kvalifikace na mistrovství světa 2026 skóroval proti Chile a na stadionu v Barranquille neustále zaměstnával obranu Kolumbie.

Porovnání obou posil Atlétika Madrid.
Porovnání obou posil Atlétika Madrid.Opta by Stats Perform

Atleti do derby vstupují se stále se zlepšující formou a půjde pro ně o pořádnou výzvu. Real Madrid sice vyhrává, v sedmi zápasech ztratil body jen na dvou remízách, herně ale zatím tolik nepřesvědčuje. 

Atlético Madrid – Real Madrid (neděle, 21:00)