Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético nemělo problém s Gironou, v hlavní roli byli Griezmann s Llorentem. Krejčí nehrál

Marcos Llorente byl autorem druhého gólu Atlétika v zápase s Gironou.
Marcos Llorente byl autorem druhého gólu Atlétika v zápase s Gironou.PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Atlético Madrid si připsalo první vítězství v novém ročníku LaLigy, když na Estadio Cívitas Metropolitano pohodlně zvítězilo 3:0 nad Gironou. Na straně domácích se činili především Antoine Griezmann a Marcos Llorente, kteří stáli u všech gólů Los Colchoneros. Hostující Ladislav Krejčí zůstal pouze na střídačce.

Atl. Madrid – Girona 3:0

Atlético, které v současném přestupovém období utratilo téměř 200 milionů eur, doufá, že bude po ambiciózním létě velkým konkurentem Realu Madrid a Barcelony na čele tabulky LaLigy. Remíza 2:2 s Villarrealem v úvodní den nové sezony však ukázala, že pokud chtějí Los Colchoneros letos bojovat o španělský titul, čeká je ještě spousta práce.

Proti Gironě se v základní sestavě objevili dva z nově příchozích hráčů – Robin Le Normand a Julián Álvarez, zatímco Conor Gallagher a Alexander Sörloth se museli spokojit pouze s místem na lavičce. První střela domácích v zápase přišla z kopačky Álvareze, jeho projektil ale proletěl těsně vedle tyče branky Paula Gazzanigy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

I když v prvním poločase bylo k vidění jen málo větších šancí, více hrozili domácí. Samuel Lino dvakrát donutil Gazzanigu k zákroku poté, co Pablo Barrios mířil těsně vedle. Girona svého soka do větších šancí nepouštěla, nicméně domácí se ke konci prvního poločasu přeci jen gólově prosadili. Přesnou střelou z přímého kopu překonal brankáře hostů Griezmann.

Na rozdíl od Atlétika se Girona v létě potýkala spíše s odchody než s příchody – přišla o Savinha, Aleixe Garcíu a Arťoma Dovbyka. Největší nebezpečí představoval ze strany hostů pro Atlético útočník Abel Ruiz, který před koncem prvního dějství svými střeleckými pokusy dvakrát otestoval pozornost Jana Oblaka

Griezmannovy statistiky proti Gironě.
Griezmannovy statistiky proti Gironě.Opta by Stats Perform

Ofenzivní snahy hostů však k ničemu nevedly, krátce po začátku druhého poločasu navíc Atlético navýšilo vedení, když se po přihrávce Griezmanna prosadil Llorente. Od druhého inkasovaného gólu to ale byla Girona, kdo dominoval s míčem. Diego Simeone ve snaze upevnit defenzivu poslal do hry Gallaghera, jenž si tak v novém působišti odbyl debut.

Hosté si však nedokázali pravidelně vytvářet větší šance a výrazněji ohrozit branku Oblaka. Pro domácí to byl nakonec klidný večer, když v závěru vítězství Atlétika stvrdil třetí trefou do sítě hostů záložník Koke, když v nastaveném čase zakončil rychlý protiútok.

Další výsledky LaLigy