Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético dotáhlo přestup Álvareze z Manchesteru City, s klubem podepsal šestiletou smlouvu

Atlético dotáhlo přestup Álvareze z Manchesteru City,
Atlético dotáhlo přestup Álvareze z Manchesteru City,Profimedia
Julián Álvarez (24) se stěhuje z Manchesteru City do Atlétika Madrid, které zaplatí 75 milionů eur a dalších dvacet zůstává ve hře na bonusech. Argentinský mistr světa v novém působišti uzavřel šestiletý kontrakt s ročním výdělkem přesahujícím 10 milionů eur.

Manchester City se s Álvarezem loučí po dvou letech s výrazným ziskem, neboť River Plate zaplatil 21,4 milionů eur. Argentinský reprezentant se stává historicky nejdražším prodejem Citizens, kteří dosud nejvíce utržili za Raheema Sterlinga, jenž odešel do Chelsea za 56,2 milionu eur.

Álvarez za úřadujícího anglického šampiona odehrál 103 soutěžních zápasů s bilancí 36 vstřelených gólů a 18 asistencí, dlouhodobě však byl ve stínu Erlinga Halaanda. Právě skutečnost, že v několika důležitých kláních začínal jako náhradník, měla stát za jeho touhou po změně.

"Je to emotivní loučení, byly to dva výjimečné roky. Hodně jsem se tu naučil jako hráč i člověk," uvedl Álvarez.

Argentinský mistr světa z Kataru a dvojnásobný vítěz Copa América s Manchesterem City vybojoval dva po sobě jdoucí mistrovské primáty, v sezoně 2022/23 nechyběl u historického treble.

Atlético tímto přestupem dokončilo obměnu útočné formace, kterou opustili Álvaro Morata (AC Milán) s Memphisem Depayem. Společně s Álvarezem bude na hrotu nastupovat Alexander Sörloth, jenž dorazil z Villarrealu. Rojiblancos získali také obránce Robina Le Normanda (Real Sociedad).

Další přestupy a spekulace