Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Suchý se těší na srovnání se švýcarským fotbalem. Udělali velký skok, říká o Luganu

ČTK
Marek Suchý na tiskové konferenci před zápasem s Luganem.
Marek Suchý na tiskové konferenci před zápasem s Luganem.ČTK / Petrášek Radek
Obránce Mladé Boleslavi Marek Suchý (36) si uvědomuje, že jeho tým v domácím utkání druhého kola Konferenční ligy proti Luganu potřebuje po úvodní porážce bodovat. Bývalý hráč Basileje očekává atraktivní zápas a těší se na konfrontaci se švýcarským fotbalem, žádné informace od svých známých v zemi helvétského kříže ale nezjišťoval.

Mladá Boleslav – Lugano (čtvrtek 21:00)

"Když jsme si dělali před losem interní tipovačku v kabině, tak jsem si Lugano napsal. Chtěl jsem je teda venku, abych se podíval do Švýcarska, ale i tohle fajn. Moc se na to srovnání těším," řekl na tiskové konferenci Suchý, který s Basilejí mezi lety 2014 až 2019 získal čtyři ligové tituly.

"Tehdy se Lugano zrovna dostalo jako nováček do švýcarské ligy, od té doby se klub posunul a udělal velký skok. Poslední dvě sezony patří ve Švýcarsku ke špičce. Tenkrát i teď je to tým, který chce hrát technický fotbal, nahoře mají rychlé hráče. Švýcarskou ligu pořád sleduji, i výsledky jejich týmů v předkolech pohárů. Po očku jsem sledoval i Lugano, přes známé ve Švýcarsku jsem ale nijak zvlášť nevyzvídal," přidal zkušený stoper.

Mladé Boleslavi na rozdíl od čtvrtečního soupeře vstup do soutěže nevyšel, na hřišti arménského FC Noah prohrála 0:2. Lugano si doma poradilo 3:0 s HJK Helsinky. V novém formátu soutěže se 36 týmy v jedné tabulce se na rozdíl od Ligy mistrů a Evropské ligy hraje jen šest kol, do vyřazovací fáze projde 24 mužstev.

"Abychom měli šanci dostat se dál, je potřeba nabrat nějaké body už na začátku. Je to pro nás motivace. Víme o síle soupeře, ze kterého máme respekt, ale chtěli bychom i s podporou fanoušků získat první body," ujistil Suchý.

"První zápas venku se nám nepovedl, chceme se z něj poučit. Hrozně se těšíme na domácí utkání, vnímáme to jako velký den, velký zápas. Nastoupí proti sobě dva týmy, které rády útočí a dávají góly. Utkání by mohlo být atraktivní," uvedl bývalý reprezentační kapitán se 44 starty v národním týmu.

Suchého neznepokojuje ani aktuální bilance obou celků. Zatímco Mladá Boleslav čeká šest soutěžních utkání na vítězství, Lugano prohrálo z posledních sedmi jediné. V neděli v lize nestačilo 0:2 na Yverdon.

"Zatím hledáme balanc mezi defenzivou a ofenzivou, většinou nám to jde jen na jednu stranu. Určitě nemáme v hlavách žádné negativní myšlenky, tohle se ve fotbale stává. Chceme tu šňůru přerušit co nejdřív," dodal Suchý.

Tabulka Konferenční ligy