Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schwarzův gól Slasku v KL nestačil. Legia s Pekhartem vyřadila Bröndby, Trnava končí

Legia vyřadila dánské Bröndby.
Legia vyřadila dánské Bröndby.Profimedia
Záložník Petr Schwarz vstřelil v Konferenční lize první gól při výhře Vratislavi nad St. Gallenem 3:2, ale na postup to nestačilo. Rozhodující branku dali hosté z penalty v 18. minutě nastavení, domácí dohrávali zápas bez tří vyloučených hráčů. Postup do 4. předkola naopak slaví Tomáš Pekhart v dresu Legie Varšava, která hrála v domácí odvetě s Bröndby 1:1 a v součtu s výhrou v Kodani 3:2 jde dál.

Slask – St. Gallen 3:2

Slask prohrál první zápas 0:2, ale v odvetě zlikvidoval dvoubrankové manko. Schwarz vstřelil první gól a na druhý přihrál. Ale v hektickém závěru, kdy rozhodčí nastavil celkem 26 minut, se z postupu radovali hosté.

Legia – Bröndby 1:1

Hosté se ve 39. minutě ujali vedení, poté co Daniel Wass proměnil penaltu. Těsně před přestávkou vyrovnal přesnou hlavičkou srbský obránce Radovan Pankov. Někdější útočník národního týmu Pekhart strávil na hřišti 60 minut. K postupu pomohl v prvním utkání, v němž otevřel skóre. Legia už v minulé sezoně postoupila do skupiny, v rozhodujícím zápase tehdy vyřadila jiný dánský FC Midtjylland až na penalty.

Hajduk Split – Ružomberok 0:1

Ružomberok vyhrál ve Splitu po domácí bezbrankové remíze 1:0 a postup mu vynesl vlastní gól obránce Zvonimira Šarliji. Český trenér Ondřej Smetana poslal na hřiště i dva krajany, obránce Šimona Gabriela a útočníka Jana Hladíka.

Wisla – Trnava 4:1pen

Trnava promarnila v Krakově dvoubrankový náskok z domácího stadionu a vypadla na penalty, které skončily 12:11. Zápas dospěl do prodloužení, v něm se trefili oba soupeři. Slovenskému týmu vrátil naději šestatřicetiletý Michal Ďuriš, který si před 11 lety zahrál Evropskou ligu v Plzni. Dnes ale selhal jako první v penaltovém rozstřelu.

Z pětice českých hráčů na soupisce byl od začátku na hřišti jen Libor Holík, ve druhém poločase přišli i Vojtěch Kubista a Miloš Kratochvíl. Všichni Češi své penalty proměnili, Kratochvíl dokonce dvakrát. Černý den měl Srb Filip Bainovič, který oba své pokusy zahodil.

Přehled kvalifikace Konferenční ligy