Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pohároví zástupci znají soupeře pro další fázi KL. Baník čeká Kodaň, Boleslav Beer Ševa

Kodaň si po roce zopakuje dvojzápas s českým soupeřem.
Kodaň si po roce zopakuje dvojzápas s českým soupeřem.Profimedia
Po čtvrtečních vítězných odvetách ve 2. předkola Konferenční ligy stvrzujících postup už čeští pohároví zástupci znají soupeře pro další fázi. Ostravský Baník se podle očekávání střetne s Kodaní a proti dánskému favoritovi může jen překvapit. Mladá Boleslav narazí na izraelský celek Hapoel Beer Ševa, který uspěl v dvojutkání s bulharským Černo More. Zatímco Středočeši začnou příští týden doma, Slezané na hřišti soupeře.

FC Kodaň – Magpies 5:1

Kodaň byla proti fotbalovému trpaslíkovi z Gibraltaru obrovským favoritem a překvapení nedopustila, když k postupu nakročila už v úvodním venkovním utkání výhrou 3:0. Doma sice od 17. minuty prohrávala, ještě do přestávky však vyrovnala a soupeře nakonec roznesla 5:1. Dva góly dal devatenáctiletý islandský reprezentant Orri Óskarsson.

Po roce si tak Kodaň zopakuje souboj s českým soupeřem, loni ve 3. předkole Ligy mistrů vyřadila po penaltovém rozstřelu pražskou Spartu. Nakonec došla v milionářské soutěži až do osmifinále, když postoupila z těžké skupiny s Bayernem, Galatasarayem a Manchesterem United.

Nejúspěšnější dánský tým posledních let a patnáctinásobný ligový šampion obsadil v minulém ročníku Superligy třetí místo o čtyři body za mistrovským Midtjyllandem. Kodaň se v nedávné minulosti utkala v evropských pohárech i se Slavií, Plzní, Jabloncem, Zlínem a v sezoně 1995/96 s Hradcem Králové.

Kvůli zápasu s Kodaní si Baník nechal odložit nedělní ligové utkání v Karviné a již v úterý odcestuje do Dánska, kde je úvodní utkání 3. předkola na programu ve středu v 19:00.

Černo More – Hapoel Beer Ševa 1:2

V dvojutkání Hapoelu Beer Ševa s Černo More Varna potvrdil roli mírného favorita třetí celek minulého ročníku izraelské ligy, který po úvodní remíze zvládl venkovní odvetu vítězně.

Před čtyřmi lety Hapoel ve skupině Evropské ligy porazil doma 3:1 pražskou Slavii, v Edenu utrpěl porážku 0:3. Ve stejné soutěži hrál Hapoel v minulosti i se Spartou a Plzní.

Izraelské týmy budou i v této sezoně hrát domácí utkání na neutrální půdě kvůli válečnému konfliktu v Pásmu Gazy mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás, první zápas s Černo More hrála Beer Ševa v bulharské Loveči.

Úvodní duel 3. předkola KL je na programu v Mladé Boleslavi ve čtvrtek v 19:00.

Program předkol Konferenční ligy