Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pekhart pečetil postup Legie do KL, Chelsea pokračuje i přes prohru. Končí Trabzonspor

Pekhart vstřeleným gólem uzavřel dvojutkání Legie s Dritou.
Pekhart vstřeleným gólem uzavřel dvojutkání Legie s Dritou.Profimedia
Tomáš Pekhart (35) svým třetím gólem v tomto ročníku Konferenční ligy (KL) zajistil Legii Varšava výhru 1:0 na půdě kosovské Drity a zpečetil tak její postup do hlavní fáze. Naopak gól Jana Hladíka (30) fotbalistům Ružomberku nestačil. Nad arménským klubem Noah sice doma vyhráli 3:1, ale tříbrankovou ztrátu z prvního zápasu nesmazali. Finalista dvou předchozích ročníků Fiorentina si místo v pátečním osudí vybojovala výhrou na hřišti Puskás Akadémie až na penalty.

Drita – Legia 0:1

Legia si do odvety přivezla dvoubrankový náskok a bez větších problémů odolávala snaze domácích. Půl hodiny před koncem vyběhl na trávník Pekhart a v nastaveném čase vstřelil vítězný gól. To už domácí hráli v deseti bez vyloučeného Broji.

Ružomberok – Noah 3:1

Ružomberok pod vedením českého trenéra Ondřeje Smetany a se Šimonem Gabrielem v obraně vykřesal naději dvěma góly už do přestávky. Nejprve se z hranice šestnáctky trefil Oliver Luterán a těsně před přestávkou předvedl parádní volej Jan Hladík. Osmnáct minut před koncem proměnil Martin Bóďa penaltu za faul na Hladíka a navíc hosty oslabil Brazilec Pablo, který uviděl druhou žlutou kartu.

Nejlepší střelec soutěže Portugalec Goncalo Gregório, autor šesti gólů v předchozích zápasech, se tentokrát v dresu hostů neprosadil. Ale na poslední čtvrthodinu ho nahradil Brazilec Matheus Aias a tři minuty před koncem zařídil hostům postup.

Puskás Akadémia – Fiorentina 1:1 (4:5 po pen.)

Fiorentina, v níž Antonín Barák nebyl tentokrát ani na lavičce, vedla zásluhou Moise Keana, ale v nastaveném čase Luca Ranieri fauloval, dostal červenou kartu a Zsolt Nagy z penalty vyrovnal. V prodloužení uviděl podruhé žlutou Pietro Comuzzo, takže italský favorit hrál 23 minut v devíti, ale remízu ubránil.

Hrdinou rozstřelu byl španělský brankář hostů David de Gea, který ve čtvrté sérii zneškodnil pokus Rolanda Szolnakiho, zatímco všichni jeho spoluhráči uspěli. V maďarském týmu marně bojovali o postup obránce Patrizio Stronati a záložník Jakub Plšek.

Další zápasy

Posledním zástupcem Kazachstánu na evropské scéně zůstává Astana. K odvetě proti Brannu Bergen nastoupila s 10 cizinci a Nigerijec Chinedu Geoffrey dvěma góly zlikvidoval manko z prvního utkání. V poslední minutě ho vystřídal Ramazan Karimov a hned po příchodu na hřiště vstřelil postupový gól.

Stejně jako před rokem postoupily z posledního předkola Helsinky, přestože ještě minutu před koncem doma s Klaksvíkem z Faerských ostrovů prohrávaly 0:1. Soupeř hrál půl hodiny v 10 bez vyloučeného Středoafričana Cedrica Yambereho a nakonec v rychlém sledu dvakrát kapituloval. Faeřané už doma přišli o vítězství až v nastavení a teď si to zopakovali.

V derby dvou balkánských sousedů vedla Lublaň nad Rijekou už 5:0, což chorvatští fanoušci neunesli a v 65. minutě si vynutili půlhodinové přerušení zápasu. Pokračovat se mohlo, až když hasiči zlikvidovali požár v hledišti a policie vyvedla výtržníky.

Trojnásobné zastoupení bude mít Kypr, protože k Omonii Nikósie a Pafosu se z Evropské ligy po nepovedeném penaltovém rozstřelu propadl APOEL. V Ženevě si zajistila postup Chelsea, přestože prohrála 1:2 se Servette. Heidenheim překonal po výhře 3:2 Häcken a poprvé v historii si zahraje základní skupinu evropského poháru. Jako prvnímu týmu z velšské ligy se stejný kousek povedl The New Saints. Ti po výhře 3:0 uhráli bezbrankovou remízu s Panevežysem.

Do skupinové fáze se naopak nepodívá Trabzonspor, jenž na penalty vypadl se švýcarským celkem St. Gallen. I přes venkovní výhru 4:1 končí polská Wisla Krakov, jež nestačila na Cercle Bruggy. 

Kompletní výsledky KL