Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ostravský pokus o dánský zázrak: Baník v Kodani rozehraje 3. předkolo Konferenční ligy

Při návratu do Evropy po 14 letech Ostrava zatím jen vítězí, teď ji ale čeká nadmíru silný soupeř.
Při návratu do Evropy po 14 letech Ostrava zatím jen vítězí, teď ji ale čeká nadmíru silný soupeř.Profimedia
Ostravský Baník rozehraje večer v Kodani prot tamnímu FC 3. předkolo Konferenční ligy. Slezané chtějí pokračovat v cestě pohárovou Evropou, na níž se ocitli po 14 letech. Dánský soupeř, který v minulé sezoně v kvalifikaci Ligy mistrů vyřadil pražskou Spartu, je však podle sázkových kanceláří velkým favoritem. Premiérový vzájemný zápas mezi oběma týmy má výkop v 19:00, odveta v Ostravě je na programu příští čtvrtek.

FC Kodaň – Baník Ostrava (19:00)

Třetí celek uplynulé sezony dánské ligy porazil před rokem ve 3. předkole Ligy mistrů na penalty Spartu, předtím ale ve vyřazovacích dvojzápasech s českými soupeři ve všech třech případech vypadl. Kodaň zvítězila v pohárech s českými mužstvy v normální hrací době v jediném z posledních sedmi zápasů a doma jen ve dvou z osmi utkání včetně Poháru Intertoto.

Naopak Baník zvládl oba dosavadní vyřazovací pohárové dvojzápasy s dánskými celky, ve čtyřech duelech s nimi neprohrál a tři z nich vyhrál. Naposledy se Slezané utkali s dánským týmem v roce 1991.

"Kodaň máme načtenou, viděli jsme spoustu jejích zápasů. Myslím si, že bude záležet na osobní odvaze v zápase. Když podáme bezchybný výkon, můžeme být v dvojzápase úspěšní. Jedeme tam odhodlaní. Věřím tomu, že i hráči se na to těší. Někteří z nich prožijí takový zápas poprvé. Věřím, že budeme úspěšní a postoupíme," řekl trenér Ostravy Pavel Hapal v nahrávce pro média.

Celek z dánské metropole považuje za favorita. "Už jenom zkušenostmi, které Kodaň má, ať už z Ligy mistrů nebo jiných evropských soutěží," prohlásil pětapadesátiletý bývalý hráč i kouč Sparty.

Livesport Daily #317: Třetí předkola UEFA
Livesport

Na stadion Parken by mělo dorazit okolo dvou tisíců příznivců Baníku. "Bude tam kravál, ale věřím, že se naši fanoušci nenechají zahanbit a pomůžou nám. Budeme chtít ukázat, že tam nejsme náhodou," uvedl Hapal. Kodaň ve víkendové generálce remizovala doma s Randers 1:1, Ostrava si duel s Karvinou nechala odložit.

Oba týmy mají za sebou 2. předkolo. Kodaň vyřadila gibraltarský tým Magpies, Ostrava přešla přes arménské mužstvo Urartu. Dánský celek je v pohárových předkolech dlouhodobě úspěšný, nevypadl v nich osmkrát za sebou a neprohrál v nich 16 zápasů v řadě. Postupující se v závěrečném 4. předkole utká s vítězem duelu Kilmarnock – Tromsö, poražený v pohárech skončí.

Přehled kvalifikace Konferenční ligy