Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neuvěřitelný gól v Konferenční lize. Brankář Čančarevič skolil AEK trefou z vlastního vápna

Čančarevič vstřelil gól přes celé hřiště.
Čančarevič vstřelil gól přes celé hřiště.Profimedia
Fotbalisté arménského týmu Noah v úvodním duelu 3. předkola Konferenční ligy zdolali 3:1 AEK Atény i díky trefě brankáře Ognjena Čančareviče (34). Arménská reprezentační jednička vstřelila kuriózní vítězný gól a celek z Jerevanu si veze do venkovní odvety překvapivě nadějný výsledek.

Noah – AEK 3:1

V arménském Abovyanu běžela 67. minuta a domácí Noah držel překvapivou remízu 1:1. Brankář Čančarevič měl míč v klidu ve vlastním vápně a hledal, kam by ho mohl posunout. Do rozehrávky na krátko se mu ale nikdo nenabídl, tak míč levačkou nakopl dopředu.

Jeho pas na brazilského útočníka Matheuse Aiase ve vzduchu nabral výšku i rychlost, následně se zhruba deset metrů od hranice velkého vápna odrazil od země a k překvapení všech přeskočil váhajícího gólmana Thomase Strakoshu.

Albánský gólman věděl, že je zle. Na poslední chvíli zkusil odcouvat a míč ve vzduchu alespoň vyboxovat, jeho snaha ale byla marná. To Čančarevič se mohl radovat. Arménský reprezentant, který se v březnu představil v přátelském zápase na Letné, dal první gól v kariéře a stal se hitem sociálních sítí.

Na jeho senzační zásah navíc v osmé minutě nastavení navázal Gregorio a Noah je po prvním ze dvou zápasů blízko postupu přes fvorizovaný aténský celek. Pokud chce AEK v odvetě odvrátit blamáž, musí vyhrát minimálně o dvě branky. Dá se proto očekávat, že Čančarevič bude opět v hlavní roli.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport