Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav návrat do Evropy po 17 letech nezvládla. Noah rozhodl po změně stran

Aktualizováno
Mladá Boleslav podlehla Noahu 0:2.
Mladá Boleslav podlehla Noahu 0:2.ČTK / Petrášek Radek
Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli první zápas ligové fáze Konferenční ligy v Arménii proti Noahu 0:2. Zatímco svěřenci Andrease Brännströma (48) se představili v základní skupině evropských pohárů po 17 letech, pro klub z Jerevanu to byla premiéra.

Noah – Mladá Boleslav 2:0

Začátek utkání velké šance nenabídl. Ve 23. minutě se do boleslavského pokutového území dostal Virgile Pinson, ale jeho střelu zablokoval Denis Donát. O minutu později poslal Vasil Kušej střílený centr na malé vápno domácích, kde chtěl směřovat svou přihrávku na Jakuba Fulneka. K tomu se však míč nedostal, akci zmařil gólman Ognjen Čančarevič.

Domácí si udržovali míč na svých kopačkách. Do velké šance se dostali ve 32. minutě díky závaru v pokutovém území Středočechů. Nepřehledná akce skončila po střele Héldera Ferreiry dalším rohem arménského týmu. Ve 39. minutě se do příležitosti dostal Ferreira.

Domácí útočník běžel na mladoboleslavskou branku, po cestě ještě zasekávačkou eliminoval Martina Králika, Ferreirovu střelu nakonec tečoval Fulnek na roh. O dvě minuty později pak tvrdě pálil Pinson těsně nad bránu Matouše Trmala.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V závěru prvního poločasu už byla převaha Noahu citelná. Ve 44. minutě ještě vypálil zpoza šestnáctky Imran Oulad Omar. Míč trochu zaplaval, Trmal ho však dokázal zkrotit.

Mladá Boleslav vstoupila do druhé půle aktivněji, Patrik Vydra se v 48. minutě opřel za šestnáctkou do míče, jeho pokus Čančarevič bez problémů chytil. Následující minuty velké šance nepřinesly.

V 58. minutě se Noah zaslouženě dostal do vedení. Vydra ztratil na půlce míč, Pinson se s ním rychle dostal do protiútoku a předložil ho před boleslavskou bránu Matheusovi Aiásovi, který ho uklidil za Trmala. V 62. minutě se opět předvedl Čančarevič. Kušej se probojoval před něj, domácí gólman však jeho střelecký pokus vyrazil. 

Matějovský se stal nejstarším hráčem do pole v historii evropských pohárů

V 76. minutě Pinson navýšil vedení domácích na 2:0. Eraldo Cinari posunul balon do šestnáctky na Goncala Gregoria. Obrana hostů zcela propadla, neatakovaný Gregorio v pohodě předložil míč volnému Pinsonovi, který ho uklidil do téměř prázdné branky, Trmal se nestihl dostatečně rychle přesunout. V závěru už Noah kontroloval hru. Mladá Boleslav se nedokázala výrazněji prosadit a její upracované protiútoky nepřekonaly domácí obranu.

Tabulka KL