Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LIVE: Mladá Boleslav – Lugano. Zvládnou Středočeši domácí premiéru v hlavní fázi KL?

Livesport
Mladoboleslavští hrají v ligové fázi KL poprvé doma.
Mladoboleslavští hrají v ligové fázi KL poprvé doma.ČTK / Petrášek Radek
Do Mladé Boleslavi takřka se po bezmála 17 letech vrací hlavní fáze evropského poháru, Středočeši v utkání druhého kola Konferenční ligy hostí Lugano. Cíl je nasnadě – po úvodní porážce na hřišti arménského Noahu získat v domácí premiéře evropské soutěže č. 3 první body do tabulky. Průběh zápasu můžete sledovat živě s audiokomentářem na Livesport.cz.

Mladá Boleslav – Lugano (+audiokomentář)

Mladá Boleslav nezačala první vystoupení ve skupinové fázi evropských soutěží od sezony 2007/08 zrovna dobře, když podlehla 0:2 arménskému Noahu, přičemž na soutěžní výhru čeká už od 1. září (0-4-2). Domácí může i tak doufat, že se historie bude opakovat, protože po první porážce ve skupině Poháru UEFA v roce 2007 dokázali druhý zápas vyhrát.

V posledních dvou domácích utkáních předkola Konferenční ligy však Středočeši remizovali, takže o výhodě vlastního stadionu nelze příliš hovořit. A to i proto, že jejich fanoušci je tu neviděli vyhrát od poloviny srpna (0-3-1). Boleslav navíc ještě nikdy v Evropě nehrála se švýcarským týmem, což je pro ni nová výzva, kromě toho, že se snaží odpoutat od spodní části tabulky.

Základní sestavy.
Základní sestavy.Livesport

Hosté z Lugana vstoupili do svého tažení Konferenční ligou velmi sebevědomě, když porazili HJK 3:0, čímž již vyrovnali počet výher, kterých dosáhli v loňské skupinové fázi (1-1-4). Stejného počtu vítězství se jim podařilo dosáhnout také v dosavadních kláních proti českým celkům v evropských pohárech, což je bilance, kterou budou chtít vylepšit (1-0-3).

Tato bilance přesně odpovídá jejich výsledkům ve venkovních zápasech KL, v nichž ovšem padlo v průměru 4,5 branky. Góly ale Luganu nepřinášejí pouze štěstí, protože hosté nevyhráli už ve třech soutěžních venkovních kláních v řadě (0-2-1), ve kterých sami navíc skórovali jen jednou.

Tabulka Konferenční ligy