Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kouč Chelsea Maresca: Mudryk musí dělat lepší rozhodnutí v útočné třetině

Mychajlo Mudryk z Chelsea (vpravo) v akci během utkání se Servette.
Mychajlo Mudryk z Chelsea (vpravo) v akci během utkání se Servette.Action Images via Reuters / Matthew Childs
Správné rozhodování v závěrečné fázi útoku je pro Mychajla Mudryka (23) problémem od jeho loňského příchodu do Chelsea. Na tréninku i v posilovně pracuje ukázkově, má atributy vrcholového fotbalisty včetně rapidní rychlosti. Konečný produkt ale poněkud zaostává právě kvůli důslednosti při výběru finálního rozhodnutí, což mu podle hlavního trenéra Enza Marescy (44) pomůžou zdokonalit lidé v klubu.

Chelsea v prvním utkání play off Konferenční ligy porazila na Stamford Bridge švýcarské Servette 2:0. Hráči se stále snaží přizpůsobit systému nového kouče Marescy. V 50. minutě otevřel skóre z penalty Christopher Nkunku a necelých 15 minut před koncem zápasu pojistil výhru střídající Noni Madueke po povedené průnikovce Enza Fernándeze.

Mudryk se od příchodu do Chelsea z ukrajinského Šachtaru v lednu loňského roku snažil ospravedlnit svou obrovskou cenovku a čtvrteční zápas byl jedním z mála, kdy odehrál celých 90 minut. Chelsea za křídelníka zaplatila 70 milionů eur, dalších 30 milionů může týmu z Doněcku forvard vydělat skrz různé bonusy, vzhledem k jeho výkonům se ale zatím jeví jako těžce dosažitelné.

"Myslím, že takový je Mudryk. Nejen co se týče dnešního večera, ale celkově. Měl několik dobrých momentů a pak několik ne tak dobrých momentů. Jako když si hodíte mincí," řekl Maresca novinářům po zápase.

"Nevíte, jestli se stane jedna nebo druhá věc. Pokud bude konzistentnější, může udělat krok dopředu. Budeme se snažit mu pomoci, aby se to změnilo. Když je v poslední třetině hřiště, musí udělat správné rozhodnut. Podle mě většina jeho chyb není o kvalitě nebo technice, ale o volbě."

Kolem klubu ze Stamford Bridge se nadále spekuluje o přestupech, protože se Maresca snaží zúžit kádr. Jedním z hráčů, které si však chce ponechat, je křídelník Madueke. "Noni se mi opravdu líbí," řekl. "Jediný problém s ním je asi ten, že musí pochopit, že je potřeba být během týdne konzistentní, každý trénink."

Na otázku, zda si přeje, aby dvaadvacetiletý hráč v klubu zůstal, Maresca odpověděl: "Rozhodně." Chelsea v neděli v rámci Premier League zavítá na hřiště Wolves.