Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kodaň vyhrála v předkole Konferenční ligy na Gibraltaru a přiblížila se duelu s Baníkem

Výhra Kodaně byla hladká. (archivní foto)
Výhra Kodaně byla hladká. (archivní foto)Profimedia
Fotbalisté FC Kodaň potvrdili roli jasného favorita a v úvodním utkání 2. předkola Konferenční ligy zvítězili na půdě týmu Magpies z Gibraltaru 3:0. S postupujícím z této dvojice si ve 3. předkole zahraje ostravský Baník, pokud po domácí výhře 5:1 přejde přes arménský tým Urartu. Mladá Boleslav v případě postupu přes litevský Transinvest narazí na lepšího ze souboje mezi izraelským Hapoelem Beer Ševa a bulharským Černo More Varna, jejichž úvodní duel skončil bez branek. Středočeši doma zvítězili 2:0.

Magpies – Kodaň 0:3

Nejúspěšnější dánský tým posledních let a patnáctinásobný ligový šampion měl celý zápas pod kontrolou. V prvním poločase otevřel skóre norský reprezentant Mohamed Elyounoussi. Ve druhém poločase se gólově prosadili Viktor Claesson a Victor Froholdt.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Baníku los přisoudil papírově nejsilnějšího možného soupeře. Kodaň si velmi pravděpodobně po roce zopakuje souboj s českým soupeřem. Loni v 3. předkole Ligy mistrů vyřadila po penaltovém rozstřelu pražskou Spartu. Nakonec došla až do osmifinále milionářské soutěže, poté co postoupila z těžké skupiny s Bayernem Mnichov, Galatasarayem a Manchesterem United.

Hapoel Beer Ševa – Černo More Varna 0:0

V duelu Hapoelu Beer Ševa s Černo More Varna je mírným favoritem třetí celek uplynulého ročníku izraelské ligy. První utkání skončilo bez branek. Hrálo se v bulharské Loveči, protože izraelské týmy budou i v této sezoně hrát domácí utkání na neutrální půdě kvůli válečnému konfliktu v Pásmu Gazy. Největší šanci měli Izraelci hned ve 2. minutě, kdy trefili tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hapoel před čtyřmi lety ve skupině Evropské ligy porazil doma 3:1 pražskou Slavii. V Edenu utrpěl porážku 0:3. Ve stejné soutěži hrál v minulosti i se Spartou a Plzní. Varna zatím na české soupeře v soutěžích UEFA nenarazila. V minulé sezoně bulharské ligy obsadila druhé místo za suverénním Ludogorcem Razgrad.

Další výsledky předkola Konferenční ligy

Fotbalisté maďarského celku Puskás Akadémie postoupili do třetího předkola Konferenční ligy kontumačně. Jejich dnešním soupeřem měl být ukrajinský klub Dnipro-1, jenž musel kvůli velkým finančním problémům odstoupit jak z evropských, tak i z domácích soutěží. Ukrajinský fotbalový svaz oznámil, že jeho náhradníka v nejvyšší soutěži stanoví vyřazovací turnaj.