Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hrozně si toho cením, konečně jsem to prolomil, řekl Kušej, který skóroval poprvé od listopadu

Kušej byl druhým střelcem zápasu.
Kušej byl druhým střelcem zápasu.Profimedia
Útočník Mladé Boleslavi Vasil Kušej (24) byl po triumfu 2:0 v úvodním předkole Konferenční ligy proti litevskému Transinvestu rád nejen za náskok do venkovní odvety, ale i za prolomení více než devítiměsíčního čekání na soutěžní gól. Řekl to na pozápasové tiskové konferenci. Ofenzivní fotbalista se v jarní části minulého ročníku trápil, i proto před touto sezonou vyhledal pomoc mentálního kouče. Nyní věří, že je na nejlepší cestě zpět do formy, která mu loni v listopadu vynesla debut v národním týmu.

Mladá Boleslav – Transinvest 2:0

Kušej se naposledy prosadil 11. listopadu v domácím ligovém duelu s Pardubicemi. Dnes v 37. minutě zvýšil křížnou střelou na 2:0 po přihrávce Tomáše Ladry, autora úvodní branky. "Jsem vděčný za to, že jsem to konečně prolomil a zase jsem si připomněl, jaké je to dát gól na domácím stadionu před našimi fanoušky. Navíc v takovém zápase. Hrozně si toho cením," řekl Kušej novinářům po své evropské premiéře.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista přišel do Mladé Boleslavi před rokem a půl a v nejvyšší soutěži se ihned uvedl skvělými výkony. Během roku 2023 nasbíral deset ligových gólů, několik branek připravil spoluhráčům. V listopadu si zahrál v závěrečném kvalifikačním duelu o postup na Euro proti Moldavsku a byl ve hře o nominaci na šampionát, na jaře ale přišel pokles formy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

"Pro útočníka, který je zvyklý dávat góly, je to trochu těžší. Ale nedělal jsem si z toho hlavu, hlavně jsem se soustředil na výkon a na tým. Samozřejmě bych chtěl góly dávat, rozhodovat zápasy. Ale pro nás byl primární cíl postoupit do pohárů. Teď je tu nová sezona a věřím, že se to zase otočí i ke mně," uvedl bývalý hráč Drážďan nebo Prostějova, který vyhledal i pomoc mentálního kouče.

"Před sezonou jsem začal spolupracovat s Marianem Jelínkem. V hlavě jsem dobře nastavený. Je potřeba si vždy přiznat pravdu a být realista. Přiznal jsem si, že cesta na Euro je nereálná a že si nezasloužím tam být. V reprezentaci mají být nejlepší hráči, kteří mají aktuální formu, to jsem nebyl. Pořád jsem doufal, že by se to mohlo na konci sezony otočit, ale v tomhle jsem nohama na zemi. Takové situace mě můžou ještě víc posunout. Někdy je lepší udělat krok zpátky, abych udělal dva dopředu," vysvětlil Kušej.

Velmi slušný výkon, chybělo jen víc gólů, řekl Holoubek

Mladá Boleslav je ve dvojzápase s vítězem Litevského poháru a nováčkem tamní nejvyšší soutěže velkým favoritem. Kušej ale nechce nic podcenit ani v odvetě ve Vilniusu. "Vedeme 2:0, ale jeden gól to může všechno změnit. Hrajeme venku, takže musíme být obezřetní a pokorní. Nejet tam s tím, že to chceme odbránit, ale znovu vyhrát," dodal.