Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Evropa v domácím prostředí. Boleslav obdržela výjimku, Betis a spol. přivítá v Lokotrans Aréně

Mladá Boleslav odehraje domácí utkání Konferenční ligy v Lokotrans Aréně.
Mladá Boleslav odehraje domácí utkání Konferenční ligy v Lokotrans Aréně.Profimedia
Skvělá zpráva pro fanoušky Mladé Boleslavi. Středočeský klub obdržel výjimku od UEFA, což znamená, že domácí utkání Konferenční ligy může odehrát na vlastním stadionu. Souboje se švýcarským Luganem, španělským Betisem Sevilla a polským Bialystokem tak bude hostit místo královéhradeckého azylu Lokotrans Aréna.

Klub požádal o výjimku, protože pětitisícový stadion v Mladé Boleslavi nevyhovuje některým požadavkům UEFA. Nedisponuje například dostatečnou kapacitou pro utkání hlavní fáze evropských pohárů, která je stanovena na osm tisíc míst, aby splňovala podmínky UEFA pro stadiony čtvrté kategorie. Nemá ani odpovídající prostorné zázemí a problém je také s umístěním kamer nebo výběhovou zónou.

"Prvotní jednání proběhla již v průběhu losování v Monaku. Okamžitě jsme oslovili soupeře, které nám los přiřadil pro domácí utkání. Obrátili jsme se rovněž na zástupce UEFA a intenzivní diplomatická jednání od té doby probíhala takřka nepřetržitě," uvedl klubový prezident David Trunda.

Utkání evropských pohárů se do Mladé Boleslavi vrátí po 17 letech. Středočeši hráli hlavní fázi dosud pouze v Poháru UEFA v sezonách 2006/07 a 2007/08. Ve skupině nově zavedené ligové fáze Konferenční ligy je kromě tří domácích utkání čekají výjezdy na hřiště arménského týmu Noah, portugalského Guimaraese a norského Molde.

"Teď se již plně soustředíme na nutné přípravy ticketingového systému a další úpravy Lokotrans Arény, aby utkání proběhla v souladu s dohodami s UEFA. Zájem fanoušků o naše zápasy je již nyní enormní. Konečně můžeme velmi rychle spustit předprodej a distribuci vstupenek. Všechny důležité informace najdou fanoušci brzy na klubovém webu a sociálních sítích," dodal Trunda.

Program Konferenční ligy