Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dva chycené pokutové kopy? Brankáři koupím pivo, možná více než jedno, slíbil trenér Lugana

ČTK
Croci-Torti slíbil brankáři za dvě chycené penalty jako odměnu pivo.
Croci-Torti slíbil brankáři za dvě chycené penalty jako odměnu pivo.ČTK / Petrášek Radek
Trenér Mattia Croci-Torti (42) vyzdvihl po čtvrtečním duelu 2. kola fotbalové Konferenční ligy brankáře Amira Saipiho (24), jenž chytil Patriku Vydrovi (21) dva pokutové kopy a zařídil Luganu výhru 1:0 v Mladé Boleslavi. Švýcarský kouč na tiskové konferenci v dobrém rozmaru slíbil kosovskému gólmanovi po utkání pivo nejen za dva výborné zákroky, ale i za udržení stoprocentní bodové bilance v soutěži.

Mladá Boleslav – Lugano 0:1

Klíčová situace zápasu se odehrála mezi 78. a 82. minutou. Po penaltovém faulu Albiana Hajdariho si vzal míč Vydra, jehož střelu Saipi vyrazil. Hra pokračovala necelé dvě minuty, než videorozhodčí odhalil, že gólman neměl v momentu střely ani jednu nohu na brankové čáře. K opakovanému pokutovému kopu se postavil opět Vydra, Saipi však přečetl i jeho pokus k opačné tyči než v prvním případě.

"Byla to hodně laciná penalta, kterou jsme soupeři doslova darovali. Naštěstí nás podržel brankář, není tak obvyklé, aby chytil dvě penalty po sobě. Za dnešek mu koupím pivo, možná víc než jedno," usmíval se Croci-Torti.

Saipi přitom není žádným penaltovým specialistou. Podle statistik serveru Transfermarkt chytil ze 33 soutěžních pokutových kopů, kterým čelil mimo penaltové rozstřely, pouze tři. Naposledy uspěl na den přesně před třemi lety v ligovém utkání s Basilejí.

"Musím připomenout, že díky němu jsme před dvěma lety vyhráli Švýcarský pohár, protože chytil v semifinále v rozstřelu dvě penalty. Občas je kritizován, stále na sobě potřebuje pracovat. Ale určitě jsme rádi, že ho máme," doplnil Croci-Torti.

Vydra ukázal odvahu, taková zkušenost ho posune, myslí si Brännström

Švýcarským vicemistrům tak v Mladé Boleslavi stačila branka Renata Steffena z 38. minuty. "Domácí dobře bránili a nám chybělo více klidu před bránou, protože jsme si vytvořili několik nadějných situací. Samozřejmě nám hodně pomohl gól před poločasovou přestávkou. Mám radost, že máme po dvou kolech šest bodů a znovu jsme udrželi čisté konto," dodal kouč.

Tabulka Konferenční ligy