Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea v KL doma přehrála Servette, Fiorentina při De Geově debutu remizovala s Puskás Akadémií

Aktualizováno
Madueke (uprostřed) dal druhý gól Chelsea.
Madueke (uprostřed) dal druhý gól Chelsea.Profimedia
Fotbalisté londýnské Chelsea zvítězili v úvodním utkání 4. předkola Konferenční ligy na domácí půdě nad Servette Ženeva 2:0. Kodaň, která v předcházejícím kole vyřadila ostravský Baník, nakročila do hlavní fáze soutěže triumfem 2:0 nad skotským Kilmarnockem. Fiorentina při premiéře brankáře Davida de Gey (33) pouze remizovala s Puskás Akadémií 3:3. Tomáš Pekhart (35) byl jako střídající náhradník u výhry Legie Varšava nad kosovským klubem Drita 2:0.

Chelsea – Servette 2:0

Chelsea vstoupila jako první anglický klub do nového ročníku evropských pohárových soutěží výhrou 2:0 nad Servette Ženeva. Francouz Christopher Nkunku po změně stran proměnil pokutový kop, který si sám vykoledoval, a v závěru náskok pojistil střídající Noni Madueke

Mezi střelce se mohl zapsat i 18letý Španěl Marc Guiu, nová posila z Barcelony, ale obrovskou chybu špatně vybíhajícího gólmana Jeremyho Fricka nepotrestal.

Fiorentina – Puskás Akadémia 3:3

Dvojnásobný finalista Konferenční ligy Fiorentina hrála doma s maďarským klubem Puskás Akadémia 3:3. Antonín Barák byl jen na lavičce domácích, zato v týmu hostí odehráli Patrizio Stronati i Jakub Plšek celé utkání.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport

Španělský brankář Fiorentiny De Gea na svou premiéru v novém působišti po přestupu z Manchesteru United nebude rád vzpomínat. Během úvodních 12 minut šel dvakrát pro míč do sítě po penaltě Zsolta Nagyho a střele Mikaela Soisala. Ještě do přestávky Riccardo Sottil snížil a ve druhém dějství se trefili Argentinec Lucas Martínez Quarta a střídající Moise Kean, ale Polák Wojciech Golla v poslední minutě zajistil hostům remízu.

Legia – Drita 2:0

Hosté hráli od 30. minuty v 10 bez vyloučeného ghanského záložníka Hasana Gomdy a početní převahu po změně stran využil přesnou hlavičkou slovinský útočník Blaž Kramer. V závěru ho vystřídal Pekhart, který v předchozích čtyřech pohárových zápasech dal dva góly. Tentokrát si bilanci nevylepšil, ale další náhradník Španěl Marc Gual zajistil Legii do odvety dvoubrankový náskok.

Kodaň – Kilmarnock 2:0

Přemožitel Baníku Ostrava FC Kodaň zdolal doma Kilmarnock 2:0. Domácí přitom udeřili až v závěru, když 13 minut před koncem proměnil Nizozemec Kevin Diks penaltu a v šesté minutě nastavení přidal druhý gól Rasmus Falk. Pro skotský klub to byla první porážka v soutěži.

Další zápasy

Poprvé v historii nastoupil k zápasu evropského poháru Heidenheim. Jedno z překvapení minulé sezony německé Bundesligy do něj vyrukovalo se sestavou, nad kterou jeho fanoušci kroutili hlavou. Trenér Frank Schmidt do něj totiž poslal i hráče, kteří dosud za A-tým nenastoupili a působili jen v rezervě či klubech z nižších soutěží.

Risk se mu ovšem vyplatil a poslepovaná sestava zvítězila nad švédským BK Häcken 2:1. O góly německého celku se postarali Sirlord Conteh a Leo Scienza. Branku domácích vsítil Mikkel Rygaard.

The New Saints mají blízko k tomu, aby se stali prvním zástupcem Walesu ve skupinové fázi evropských pohárů. Klub, který před třemi lety doma porazil Viktorii Plzeň 4:2 a pak s ní vypadl až na penalty, si ve čtvrtek z Litvy odvezl slibnou výhru 3:0 nad Panevežysem.

Nejlepší pozici si pro odvetu zajistila Omonia Nikósie, když rozdrtila Ziru z Ázerbájdžánu 6:0. A to ještě Kapverďan Willy Semedo neproměnil penaltu, čímž se připravil o hattrick. Kyperský klub vyhrál v Konferenční lize i svůj pátý zápas.

Ukrajinský Kryvbas hrál s Realem Betis stejně jako proti Plzni v Košicích a opět prohrál, tentokrát 0:2. Argentinec Chimy Avila potřeboval na první gól jen 13 minut, druhý dal jmenovec španělské hvězdy Rodri. Wisla Krakov podlehla Cercle Bruggy 1:6, což je její největší domácí prohra ve více než stoleté historii.

Kompletní výsledky KL