Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea rozdrtila Panathinaikos čtyřmi góly a vede KL, Fiorentina uspěla proti St. Gallenu

ČTK
Aktualizováno
Chelsea vyhrála také druhý zápas sezony v Konferenční lize.
Chelsea vyhrála také druhý zápas sezony v Konferenční lize.ANGELOS TZORTZINIS / AFP
Chelsea vyhrála ve 2. kole fotbalové Konferenční ligy na hřišti Panathinaikosu Atény 4:1. Podle sázkových kanceláří největší favorit na celkový triumf ve třetí evropské klubové soutěži si připsal druhé vítězství a je v čele neúplné tabulky. Dvojnásobný finalista z posledních ročníků Fiorentina vyhrála ve švýcarském St. Gallenu 4:2 až díky obratu ve druhém poločase.

Panathinaikos – Chelsea 1:4

Brankář dánské jednadvacítky Filip Jörgensen měl v úvodu hodně práce, aby udržel pro Chelsea čisté konto. Pak ale převzali otěže zápasu hosté a stejně jako v premiéře proti Gentu vstřelili čtyři branky.

Hlavními postavami byli Portugalec Joao Félix a Ukrajinec Mychajlo Mudryk, kteří v Premier League plní zpravidla jen role náhradníků. První dal dva góly, druhý pro něj oba připravil a jeden dal sám. Francouz Christopher Nkunku proměnil penaltu za Maksimovičovu ruku a až v závěru krutost porážky řeckým fanouškům zmírnil Uruguayec Facundo Pellistri.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

St. Gallen – Fiorentina 2:4

Trenér Fiorentiny Raffaele Palladino ve srovnání s nedělní výhrou 6:0 v Lecce změnil sestavu na devíti místech a málem se mu to vymstilo. V St. Gallenu tečovaná střela Felixe Mambimbiho skončila za zády náhradního brankáře Pietra Terracciana. Až po změně stran strhli hosté vedení na svou stranu především zásluhou dvou branek Francouze Jonathana Ikoného.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Další zápasy

Vitória Guimaraes, která 7. listopadu přivítá v dalším kole Mladou Boleslav, vyhrála všech osm dosavadních zápasů v letošní Konferenční lize. Ve Stockholmu o výhře nad Djurgaardenem 2:1 rozhodli ve druhém dějství Manuel Silva a střídající Nuno Santos.

Jagiellonia Bialystok s Michalem Sáčkem v sestavě zvítězila nad moldavským klubem Petrocub Hincesti 2:0 a zařadila se také mezi šestibodové týmy. Obě branky vítězů, kteří se představí v Boleslavi v prosinci, zaznamenal angolský útočník Afimico Pululu. Český obránce odehrál na pravém kraji celý zápas.

Stejně dobře si vede druhý polský zástupce Legia Varšava. Po výhře nad Betisem zdolala i srbský klub Bačka Topola na jeho hřišti 3:0. Tomáš Pekhart, který dal v předkolech tři góly, nastoupil až na posledních 20 minut. V roli střelce ho zastoupili Bartosz Kapustka, Kacper Chodyna a Brazilec Liquinhas. Legia v této sezoně Konferenční ligy vyhrála sedm zápasů z osmi.

Real Betis v utkání s FC Kodaň poslal do vedení střelou z dálky Maročan Abde Ezalzúlí už v osmé minutě, ale v závěru vyrovnal z penalty indonéský obránce Kevin Diks. Oba týmy byly v minulých letech zvyklé na prestižnější soutěže, teď jsou s jedním bodem mimo postupové příčky Konferenční ligy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Heidenheim hraje v Evropě poprvé a zatím nepoznal nic jiného než vítězství. To na hřišti kyperského Pafosu bylo už čtvrté a postaral se o ně svým premiérovým gólem v sezoně kapitán německého týmu Patrick Mainka. Kypr má jako jediná země v soutěži tři zástupce, ale dnes všichni tři prohráli.

Víkingur Reykjavík byl po prvním kole poslední, ale dnes porazil 3:1 Cercle Bruggy, který naopak vedl tabulku. Islanďané mohli vyhrát ještě výrazněji, ale Danijel Djuric neproměnil penaltu. Hosté navíc budou v příštím utkání postrádat autora hattricku z prvního kola Ahoueka Denkeyho, protože král střelců belgické ligy dostal druhou žlutou kartu.

Tabulka Konferenční ligy