Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boleslav proti Luganu neproměnila ani opakovanou penaltu a v Konferenční lize opět padla

Jakub Špaček
Aktualizováno
Hráči Lugana slaví gól, který jim v Mladé Boleslavi stačil k vítězství.
Hráči Lugana slaví gól, který jim v Mladé Boleslavi stačil k vítězství.MARTIN DIVISEK / EPA / Profimedia
Mladá Boleslav se po 17 letech představila na domácím hřišti v zápase hlavní fáze evropských pohárů, ani ve druhém utkání Konferenční ligy však neuspěla, když s Luganem padla 0:1. Záložník Středočechů Patrik Vydra v závěru neproměnil penaltu a pak ani její následné opakování. Boleslavští tak pokračují ve výsledkové krizi, v součtu s úvodní porážkou na hřišti arménského Noahu nezvítězila už v sedmém duelů v řadě.

Mladá Boleslav – Lugano 0:1

V úvodní čtvrthodině hry byli aktivnější hráči Lugana a v 15. minutě vybojovali pokutový kop kvůli hře rukou Bensona Sakaly, který však vzápětí rozhodčí po konzultaci s videoasistentem odvolal. Největší šance dosavadního průběhu na sebe nechala čekat do 22. minuty, kdy kolmou přihrávku do běhu dostal argentinský forvard Lugana Ignacio Aliseda a snažil se technickým obstřelem zamířit k tyči, perfektním reflexem ho však vychytal Matouš Trmal.

Boleslavští se však nenechali zahanbit a v 27. minutě po centru Tomáše Ladry od rohového praporku zakončoval Martin Králik, kterého však skvělým zákrokem vychytal Amir Saipi. Trest za zahozené slibné šance přišel pro Mladou Boleslav v 38. minutě, kdy uháněl sám na bránu Micham Mahou, jehož pokus Trmal vyrazil pouze k nohám Renata Steffena, jenž zamířil přesně do odkryté brány a poslal hosty do vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Obrovskou příležitost v závěru první půle na zvýšení skóre měll Anto Grgic, který se snažil přehodit Trmala, ale ten jeho záměr vystihl. První vážnější situace druhého poločasu přišla v 56. minutě, kdy vypálil Ladra zhruba z 20 metrů, jeho ránu vyrazil Saipi pouze k Jakubu Fulnekovi, jeho pokus ale mířil pouze do náruče kosovského golmana. Druhý poločas byl relativně poklidný bez větších příležitostí.

Stoprocentní šanci si ale přichystalo Lugano v 76. minutě, kdy se z úhlu na Trmala řítil Ousmane Doumbia, kterého ale výborně a trpělivě mladoboleslavský brankář vystál a zamezil tak gólovému zakončení. Zkraje závěrečné desetiminutovky měli domácí fotbalisté možnost srovnání stavu z pokutového kopu po faulu na Lukáše Maška, jenže Patrik Vydra zahrál balon do ideální výšky pro golmana, jenž jeho pokus vytěsnil.

Tomáš Král v zápase s Luganem.
Tomáš Král v zápase s Luganem.@fkmladaboleslav

Rozhodčí poté nechal opakovat penaltu, protože gólman nestál na čáře. Vydra tentokrát míč usměrnil k pravé tyči, kde ovšem opět byl připravený Saipi. Premiérové střetnutí se švýcarským celkem v evropské soutěži Středočechům zhořklo, nejenže prohráli, ale také protáhli sérii bez výhry na sedm duelů.

Lugano je v KL stoprocentní, navíc jako jeden ze dvou týmů jeetě neinkasovalo. V následujícím kole vyzve švýcarský výběr srbský TSC a svěřenci trenéra Andrease Brännströma pocestují na půdu Vitórie Guimares.

Tabulka Konferenční ligy