Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Andrés Iniesta odehrál poslední zápas za Vissel Kóbe, své další kroky zatím neoznámil

Iniesta prohlásil, že hodlá hrát dál, ale neoznámil, kam se bude stěhovat.
Iniesta prohlásil, že hodlá hrát dál, ale neoznámil, kam se bude stěhovat.AFP
Legendární Španěl Andrés Iniesta (39) odehrál v sobotu svůj poslední zápas za japonský klub Vissel Kóbe. Ke své budoucnosti se velezkušený záložník po emotivním loučení zatím nevyjádřil. Směřovat by ale mimo jiné mohl i do Barcelony, kde by se mohl ujmout blíže nespecifikované nehrající role.

Vissel Kóbe – Consadole Sapporo 1:1

Iniesta nastoupil v sobotu ve středu pole s kapitánskou páskou na ruce a odehrál prvních 57 minut domácí remízy Kóbe s Consadole Sapporo v J-League. Před příchodem do Kóbe v roce 2018 nastoupil Iniesta za Barcelonu k více než 600 zápasům, čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů a získal devět titulů v La Lize.

Ve 36. minutě sobotního duelu pronikl do pokutového území a za jásotu diváků se pokusil vstřelit gól. Po 12 minutách druhého poločasu byl ale vystřídán, když jeho tým prohrával o gól. "Děkuji ti, Iniesto, že jsi dlouhá léta hrál za Vissel Kóbe," napsal jeden z fanoušků na Twitteru, když španělský hráč mířil na lavičku.

Andrés Iniesta kontroluje míč během zápasu J-League.
Andrés Iniesta kontroluje míč během zápasu J-League.AFP

"Iniesto, děkuji ti, že jsi přišel do Japonska," napsal další fanoušek. Po závěrečném hvizdu byl také vidět jásající divák, který držel transparent s nápisem "Gracias Iniesta".

Budoucnost v Barceloně?

Iniesta přišel do Kóbe na základě tříleté smlouvy s údajným ročním platem 30 milionů dolarů, kterou prodloužil v květnu 2021. V roce 2019 vyhrál japonský Císařský pohár a o rok později dovedl Vissel do semifinále asijské Ligy mistrů. 

Minulý měsíc hrál za Kóbe v přátelském utkání proti Barceloně v Tokiu a při odchodu ze hřiště se objal s manažerem a bývalým záložníkem Xavim. V této sezoně ho však klub využíval jen střídmě a Iniesta v květnu vysvětlil, že chce v Kóbe skončit, aby mohl "včas" odejít do důchodu. 

Krátce po tomto prohlášení byly vstupenky na sobotní zápas vyprodány. Utkání pro něj přitom bylo prvním startem v lize v této sezoně kvůli sérii zranění. "Posledních několik měsíců bylo opravdu těžkých jak pro mě, tak pro mé blízké," řekl podle Kyodo News Iniesta se slzami v očích zaplněnému stadionu Misaki Park. "Přišel jsem sem v roce 2018, abych pomohl dovést tento klub ke slávě," pokračoval.

"Mám pocit, že se mi to podařilo, a na hřišti i mimo něj jsem odevzdal maximum. Doufám, že cítíte stejnou hrdost jako já," uzavřel svou řeč mistr světa z roku 2010, který je spojován i s nehrající rolí v Barceloně.