Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V červenci přestup, v srpnu konec v klubu. Perišič opouští Hajduk kvůli neshodám s trenérem

Perišič se do Hajduku natrvalo přesunul teprve v červenci.
Perišič se do Hajduku natrvalo přesunul teprve v červenci.Hajduk Split
V lednu přišel na hostování, v červenci nastoupil do Hajduku natrvalo a v srpnu už ve Splitu není. Cesta Ivana Perišiće (35) v chorvatském klubu skončila, důvodem jsou vzájemné neshody s trenérem Gennarem Gattusem (46).

Sportovní ředitel Hajduku Split Nikola Kalinič potvrdil to, o čem se v posledních dnech mluvilo. Perišič už není hráčem Hadjuku Split po neshodách s trenérem Gattusem. Skončil na vlastní žádost.

"Mrzí nás atmosféra, která se vytvořila a která měla mimořádně negativní dopad na klub, ale především na Ivana a jeho rodinu, kteří nezaslouženě zažili spoustu nepříjemností. Od prvního dne bylo jasné, že Ivan po létě pravděpodobně zůstane. Bohužel v posledních dnech došlo k nedorozumění, které vyústilo ve smírnou dohodu a obě strany v klidu dospěly k závěru, že spolupráce nebude pokračovat," uvedl Kalinič v prohlášení na klubovém webu.

"V nejbližších dnech se rozhodne, zda rozchod proběhne formou přestupu, nebo vzájemného ukončení smlouvy. Vzhledem k velké důležitosti nadcházejícího zápasu se pozornost celého klubu soustředí na odvetu s Ružomberokem (třetí předkolo Konferenční ligy, první zápas skončil 0:0), a proto zvu fanoušky, aby plně podpořili tým a trenérský štáb na cestě do play off," dodal ředitel klubu.

Podle spekulací mohl Perišič před změnou trenéra doufat ve stálé místo v týmu, ale vedení Hajduku najalo Gattusa a ten se s chorvatskou reprezentační hvězdou jednoduše nemá rád. Oba si vzájemně neváží svých schopností, což vyústilo v Perišičovu žádost o vyřazení z týmu jen krátce poté, co v červenci podepsal smlouvu na celý ročník.

Perišičovy statistiky v posledních sezonách.
Perišičovy statistiky v posledních sezonách.Livesport

Odchovanec Hajduku Split se do Chorvatska vrátil už v lednu, kdy přišel z Tottenhamu na hostování. Následně přestoupil natrvalo. Nakonec však za klub odehrál jen 12 zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól.

Další přestupy a spekulace