Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín se vyhoupl z posledního místa, České Budějovice doma nestačily na Teplice

Aktualizováno
Zlín remizoval s Jabloncem 1:1.
Zlín remizoval s Jabloncem 1:1.Profimedia
Zlín v 15. kole FORTUNA:LIGY pouze remizoval doma s Jabloncem 1:1, přesto se odlepil z posledního místa tabulky, jelikož přeskočil České Budějovice. Jihočeši doma nestačili na Teplice. O výhře hostů rozhodl už v šesté minutě jedinou trefou utkání Tadeáš Vachoušek (19). Na třetí místo se pak alespoň do nedělního zápasu Plzně posunula Mladá Boleslav. Ta na svém stadionu zásluhou Vasila Kušeje (23) porazila Pardubice 1:0.

Zlín – Jablonec 1:1

Minimální bodový rozdíl v tabulce mezi oběma soupeři reflektovaly i první minuty zápasu, které divákům nabídly pohled na vyrovnaný souboj s příležitostmi na obou stranách. Úvodní branka utkání se dostavila v 19. minutě z kopačky zlínského Antonína Fantiše, který v pádu na hranici malého vápna usměrnil mezi tři tyče střílený přízemní centr Lukáše Bartošáka. Severočeši toužili po vyrovnání, ale Ševci jejich nátlaku odolávali a po zisku balonu hrozili z nepříjemných protiútoků.

Krátce po změně stran se však zelenobílí dočkali a srovnali stav zápasu. Z bezprostřední blízkosti překonal gólmana Moravanů Jakub Martinec, kterému naservíroval míč z pravé strany před branku David Štěpánek. Vyrovnání vlilo Jabloneckým krev do žil. Hosté si vytvářeli jednu šanci za druhou a tým z Baťova města takřka k ničemu nepouštěli.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Trenér celku z Moravy nicméně dokázal své mužstvo probudit vydařenými střídáními. Tom Slončík se jen krátce po svém příchodu na hřiště prezentoval dvěma velice povedenými střeleckými pokusy z přímých kopů. Pravá tyč a zásah brankáře však byly důvody, kvůli kterým si gól nepřipsal.

Mladá Boleslav – Pardubice 1:0

Na podmáčeném pažitu se zprvu dařilo především východočeské ofenzivě, ta ale slibně rozjetý začátek duelu prováhala. Po výměně stran šlápl tým z města automobilů na plyn a ve 47. minutě se po výstavní asistenci Ondřeje Karafiáta přes téměř celé hřiště prosadil Kušej.

Ligová bilance Vasila Kušeje.
Ligová bilance Vasila Kušeje.Livesport

Útočník Středočechů tak potěšil Jaroslava Šilhavého, jenž jej povolal na následující reprezentační sraz. Hosty naopak po druhé prohře v řadě dělí od poslední příčky jen tři body.

České Budějovice – Teplice 0:1

Utkání dvou celků s neoslnivou formou rozhodl už šest minut po úvodním hvizdu Vachoušek, syn současného sportovního ředitele Severočechů Štěpána, který ve žlutomodrém dresu odehrál úctyhodných 286 zápasů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Mladý útočník tak zapsal svůj druhý přesný zásah v letošním ročníku a zasloužil se o tabulkový posun Sklářů, kteří tímto výsledkem vyhráli počtvrté v sezoně. Dynamo naopak počtvrté v řadě padlo bez vstřeleného gólu a ligový peloton po bodovém zisku konkurentů ze Zlína uzavírá.

Hradec – Liberec 1:1

Po opatrném vstupu do utkání se ve 27. minutě zblízka prosadil Daniel Vašulín, který se trefil poprvé od začátku srpna. Radost divákům v Malšovické areně ovšem hned vzápětí zkazil po rychlém protiútoku hostující Christian Frýdek, jenž v porovnání s hradeckým forvardem čekal na přesný zásah jen o dva týdny méně.

Dále se již skóre neměnilo, a Severočeši se tak opět nedočkali premiérového venkovního vítězství. Votroci však zároveň neovládli již osmé domácí vzájemné střetnutí za sebou.

Bohemians – Karviná 1:0

Po několika úvodních šancích na obou stranách museli fanoušci čekat na jediný přesný zásah až do 52. minuty, kdy se za Bohemku prosadil nádhernou ranou do šibenice Erik Prekop. Slezané tak v Ďolíčku neokusili chuť výhry ani v osmém vzájemném zápase v nejvyšší lize. U posledního bodového zisku za remízu stál v roce 2020 staronový trenér hostů Juraj Jarábek, jenž mezitím vystřídal tři zahraniční kluby.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Tabulka F:L