Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zasněžený boj o Moravu načal výstavní volej. Třetí místo Slovácku udržel Daníček

Aktualizováno
V utkání Olomouce se Slováckem se hráči museli popasovat s mrazem a zasněženou hrací plochou.
V utkání Olomouce se Slováckem se hráči museli popasovat s mrazem a zasněženou hrací plochou.Profimedia
Jediný uskutečněný zápas sobotního programu 17. kola FORTUNA:LIGY mezi Olomoucí a Slováckem skončil remízou 1:1. Prvním úspěšným zakončovatelem se za permanentního sněžení stal sváteční střelec Vít Beneš, jenž krásným volejem zahřál promrzlé diváky na tribunách. Hosté ovšem po většinu druhé půle dominovali a zaslouženě vyrovnali díky penaltě Vlastimila Daníčka, který v nejvyšší soutěži zahrával 17. pokutový kop, přičemž všechny proměnil. Hosté se ziskem bodu udrželi na třetím místě tabulky právě před Sigmou.

Sigma Olomouc – Slovácko 1:1

Ještě před výkopem došlo při rozcvičce na zasněženém terénu k prvnímu zranění, Jana Navrátila tedy nahradil Martin Pospíšil. Hosté v úvodu nebyli neviditelní jen kvůli bílým dresům, ke slovu se totiž častěji hlásili domácí v čele s Radimem Breitem, ten však efektivní souhru kolegů nezužitkoval. Do zápasu se poté dostal i tým Martina Svědíka, jenž za nedávné úspěchy získal ocenění pro nejlepšího trenéra měsíce.

Kralování kouče Slovácka doplnil v hráčské anketě Marek Havlík, který chtěl ve 37. minutě ukázat stovkám fanoušků na promrzlém stadionu proč, pumelice zpoza vápna ale pouze shodila sníh z konstrukce brány. O něco přesnější byl na druhé straně Beneš, jenž výstavně uklidil padající míč volejem do šibenice.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Hosté se ve druhé půli snažili dopracovat k vyrovnání, o což se vybojovanou penaltou zasloužil Michal Trávník. Jeho střelu obránce zastavil rukou, trest v podobě pokutového kopu pak zužitkoval Daníček. Vedoucí gól měl na špičce kopačky Rigino Cicilia, dorážku v pádu ale neusměrnil mezi tři tyče. Výkonnostní nedostatky ve druhé půli řešili Hanáci nedovolenými zákroky, ke skluzům jistě vybízel i zasněžený povrch. Po jednom z faulů v nastavení střílel z dobré pozice Havlík, skóre ale již nezměnil.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport