West je novým trenérem Slovácka, k týmu přechází od dorosteneckého výběru

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

West je novým trenérem Slovácka, k týmu přechází od dorosteneckého výběru

West přichází od dorosteneckého výběru.
West přichází od dorosteneckého výběru.x.com/1_FCS
Novým trenérem fotbalistů Slovácka se stal Roman West. Dvaačtyřicetiletý kouč přechází k prvoligovému A-mužstvu od dorosteneckého týmu Uherského Hradiště, který vedl od zimy. Na lavičce šestého celku uplynulého ročníku nejvyšší soutěže nahradí Martina Svědíka, jenž po sezoně ve Slovácku skončil. Klub o tom informoval na svém webu.

West v zimní přestávce převzal dorostenecký celek Slovácka do 19 let a z posledního místa v tabulce ho dovedl k záchraně v nejvyšší soutěži. Předtím působil v Opavě, Třinci či Vítkovicích. Na lavičce mužstva z Uherského Hradiště ho bude čekat prvoligová premiéra.

"Do klubu jsem přišel v zimě a v podstatě během půl roku v dorostenecké lize dostávám příležitost vést A-tým. Je to pro mě poprvé, kdy budu trénovat ligový tým. Těším se jak na hráče, tak hlavně na fanoušky," uvedl West. "Děkuji vedení klubu za velikou příležitost. Věřím, že se alespoň přiblížíme tomu zázraku, který tady za ty roky vybudoval Martin Svědík," doplnil West.

Svědík ještě před koncem uplynulé sezony požádal o předčasné ukončení smlouvy a vedení mu vyhovělo. Slovácko převzal v listopadu 2018 a první dva ročníky s týmem dokončil ve středu tabulky. V sezonách 2020/21 a 2021/22 dosáhli Jihomoravané na dvě čtvrté příčky, což jsou jejich nejlepší ligová umístění v klubové historii. Předloni navíc poprvé získali domácí pohár a následně si premiérově zahráli skupinu Evropské konferenční ligy.

Společně s Westem přichází k ligovému týmu také trenér brankářů Petr Drobisz, který ve funkci nahradil Luboše Přibyla. Nový kouč začne s mužstvem letní přípravu před novou sezonou v pondělí.