Trenér Hyský se premiérově ukáže v první lize, šanci mezi českou elitou mu dává Karviná

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trenér Hyský se premiérově ukáže v první lize, šanci mezi českou elitou mu dává Karviná

Martin Hyský bude působit v Karviné.
Martin Hyský bude působit v Karviné.Profimedia
Fotbalisty Karviné povede do další sezony nejvyšší soutěže Martin Hyský (48). Bývalého stopera čeká premiérové angažmá v první lize, poslední tři roky trénoval druholigovou Vlašim. Slezané představili nového hlavního kouče na webu.

Hyský si s sebou přivede trenéra brankářů Václava Wintera a kondičního trenéra Petra Hejného. Za asistenty si vybral Marka Bielana s Radimem Grussmannem, kteří dovedli Karvinou v uplynulé sezoně přes baráž k záchraně v lize.

"Jedním z mých cílů bylo se jednou dostat mezi prvoligové trenéry a jsem moc rád, že vedení klubu o mě projevilo zájem. Karviná je pro mě ideální adresa a moc se na spolupráci těším. Je tady výborné a profesionální zázemí, krásný stadion a fanoušci, kteří žijí s klubem," řekl Hyský.

"Martin Hyský dokazuje, že je kvalitním trenérem, který umí a chce pracovat i s mladými hráči. Jsem proto rád, že zrovna u nás dostává premiérovou prvoligovou šanci. Těším se na spolupráci," uvedl sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk.

Bývalý hráč pražské Slavie a mistr ligy z ročníku 1995/96 bude mít za úkol stabilizovat slezský celek mezi elitou. Nováček soutěže v uplynulé sezoně vystřídal tři hlavní trenéry, nakonec ale obsadil po nadstavbě 14. místo a v baráži zdolal druholigový Vyškov. Dvojice Bielan, Grussmann tým pozvedla a v 11 zápasech s ním utrpěla pouze dvě porážky.

"Kluci v závěru sezony odvedli skvělou práci, mužstvo probudili a zachránili ho v lize," pochválil Hyský své nové kolegy. "Realizační tým musí být v dnešní době početný, odborný, musí si sednout lidsky. Není to o jednotlivci, je to o souhře všech lidí. Proto mám radost, že se mnou jdou i Vašek Winter s Petrem Hejným," dodal kouč, který před angažmá ve Vlašimi působil u mládeže a B-týmu Slavie.