Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sudí v utkání s Olomoucí poškodil Karvinou, chybně jí vzal gól. Wiesner měl být vyloučen

Tomáš Wiesner neměl zápas se Zlínem dohrát, v 58. minutě udeřil v přerušené hře protihráče do krku.
Tomáš Wiesner neměl zápas se Zlínem dohrát, v 58. minutě udeřil v přerušené hře protihráče do krku.Profimedia
Karvinou v sobotním utkání 16. kola FORTUNA:LIGY proti Olomouci poškodil sudí Tomáš Klíma, který chybně odpískal faul na hostujícího brankáře Tomáše Digaňu a neuznal gól Amara Memiče. V komuniké to uvedla komise rozhodčích FAČR. Sudí se v uplynulém kole dopustili i dalších dvou chyb, za surové zákroky měli být vyloučeni sparťan Tomáš Wiesner a královéhradecký Petr Kodeš.

Karvinský Memič v 31. minutě utkání s Olomoucí za stavu 0:1 dorazil míč do sítě, ale z vyrovnání se radovat nemohl, neboť Klíma chybně vyhodnotil souboj Digani s Patrikem Čavošem jako faul domácího záložníka. Hanáci nakonec na stadionu slezského nováčka zvítězili 2:0.

"Ve 31. minutě utkání rozhodčí chybně přerušil hru a nařídil přímý volný kop pro hostující družstvo za domnělé vražení do brankáře hostujícího družstva. V souboji o míč došlo ke kontaktu brankáře a útočícího hráče, o přestupek se v tomto případě ale nejednalo. Pro rozhodčího to byla složitá situace," uvedla komise.

Chybovali také rozhodčí v nedělním zápase Sparty se Zlínem. V 58. minutě za stavu 2:0 pro Pražany měl být vyloučen domácí Wiesner za úder do krku hostujícího Lukáše Bartošáka. Sparťanský halfbek nedostal ani žlutou kartu.

"Rozhodčí měl domácího hráče vyloučit za hrubé nesportovní chování. Z dostupných záběrů se jednalo o prudké strčení do oblasti krku mimo souboj o míč v nepřerušené hře," uvedla komise.

"Hráč hostujícího družstva, který incident vyprovokoval, měl dostat žlutou kartu za nesportovní chování. Pro VAR (videorozhodčího) to byla složitá situace, protože byl dostupný záběr pouze z jedné kamery, bez možnosti detailního přiblížení situace. Přesto měl intervenovat," doplnila komise.

Vyloučen měl být také královéhradecký Kodeš, který v 90. minutě ostrým skluzem fauloval plzeňského Tomáše Chorého. Sudí Ondřej Berka udělil domácímu záložníkovi pouze žlutou kartu. "Jednalo se o surovou hru. Domácí hráč zasáhl hráče hostujícího družstva vysokou intenzitou zezadu do stojné nohy. VAR měl intervenovat," mínila komise. Královéhradečtí remizovali s Plzní 1:1.

V zápase Jablonce s Pardubicemi sudí Stanislav Volek v 50. minutě za stavu 1:1 správně neuznal gól Heidersona Hurtada. Kolumbijský zadák vystihl na dlouhou nohu míč při snaze gólmana Viktora Budinského o rozehrávku a z rohu vápna trefil opuštěnou branku.

"Domácí hráč aktivně překážel brankáři soupeřova družstva v rozehrání míče. Za porušení pravidla se nepovažuje, jestliže se hráč před brankáře postaví a zůstane stát bez aktivního pohybu," vysvětlila komise, která podle manuálu od této sezony veřejně komentuje vždy čtyři situace z kola vybrané médii.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport